FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović i Kosor na središnjoj proslavi Dana HRM (kraća verzija)

Autor: pgas
SPLIT, 16. rujna 2011. (Hina) - Predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović i predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas su u pomorskoj bazi Lora u Splitu nazočili središnjoj proslavi Dana Hrvatske ratne mornarice i 20. obljetnice utemeljenja HRM.

Josipović i Kosor su u svojim obraćanjima istaknuli važnost modernizacije Hrvatske ratne mornarice.

"Siguran sam da će institucije hrvatske vlasti voditi računa o Hrvatskoj ratnoj mornarici i oružanim snagama u cjelini i da će biti osigurani svi potrebni uvjeti za obavljanje njihove zadaće", rekao je Josipović.

Premijerka Kosor je naglasila kako će u obnovi HRM-a Vlada pronaći mogućnosti za izgradnju novih ratnih brodova u hrvatskim brodogradilištima, te da postoji postoji mogućnost "velikog povratka proizvodnje ratnih brodova ne samo za naše potrebe, već i za izvoz".

Prije središnje svečanosti predsjednik Josipović je na gradskom groblju Lovrinac položio vijenac ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te na grob prvog zapovjednika Hrvatske ratne mornarice admirala Svete Letice.

Predsjednik Josipović je u pomorsku bazu na središnju svečanost uplovio na raketnoj topovnjači Dubrovnik te je tom prigodom u more bacio vijenac u znak sjećanja na sve stradale hrvatske mornare.

(Hina) xpgas ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙