FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović u Splitu posjetio HGSS i izložbu

Autor: zjur
SPLIT, 15. rujna 2011. (Hina) - Za današnjeg boravka u Splitu predsjednik Ivo Josipović popodne je posjetio Hrvatsku gorsku službu spašavanja na helidromu na Firulama, a potom u Galeriji umjetnina razgledao retrospektivnu izložbu Jagode Buić.

Pošto se u pratnji Vinka Prizmića i Stipe Božića upoznao s pripadnicima HGSS-a te razgledao helidrom na kojem mu je prikazan dio događaja koji se zbivaju na terenu, predsjednik je rekao kako su spasioci "hrabri ljudi koji svoj život riskiraju da bi spasili druge".

"Spasioci volontirajući spašavaju ljudske živote, a činjenica je da postoje resursi kojim se u državi moramo racionalnije koristiti. Ova služba zaslužuje veću pozornost države. Siguran sam da će idućim promjenama propisa biti postignuta racionalnija organizacija te da će se ovim vrijednim ljudima omogućiti da još učinkovitije rad. Njihovi rezultati su zaista impresivni i u ovoj im prigodi u ime svih onih koje su spasili, ali i u ime društvene zajednice odajem priznanje", kazao je predsjednik Josipović.

Predsjednik je novinarima otkrio kako je autoricu retrospektivne izložbe u splitskoj Galeriji umjetnina Jagodu Buić upoznao davnih 80-ih godina u Dubrovniku i od tada se divi njezinim umjetničkim djelima. "Ovo je prekrasna retrospektiva kojom dominiraju crna, bijela i crvena boja. Kolaži i tapiserije su krasni, zaista sam oduševljen", dodao je.

Na novinarski upit autorici izložbe je li iznenađena što je baš predsjednik došao na njezinu izložbu, Jagoda Buić je kazala "kako predsjednik zna gdje treba doći" te da se "uvijek nadala da će doći i na njezinu izložbu". Kako je dodala, "predsjednikova supruga je bila na njezinoj zagrebačkoj izložbi, a današnjim je dolaskom počastio mene i Split".

(Hina) xzjur yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙