FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović na riječkim bazenima i opatijskom šetalištu

Autor: dsil
RIJEKA,12. rujna 2011.(Hina) - Predsjednik Ivo Josipović danas je obišao bazenski kompleks u Rijeci te dio opatijskog obalnog šetališta - lungomara u povodu 100. godišnjice njegove izgradnje.

U pratnji riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela i predsjednika Hrvatskoga vaterpolskog saveza i predsjednika vaterpolskog kluba Primorje EB Predraga Slobode obišao je bazenski kompleks u kojem se održava juniorsko europsko prvenstvo u vaterpolu za dob do 17 godina. Josipović je nazočio treningu hrvatske vaterpolske reprezentacije u toj kategoriji te se pozdravio s izbornikom Hrvojem Hresakom.

Kompleks se sastoji od pet bazena: dvaju olimpijskih te bazena za rasplivavanje, za neplivače i skokove u vodu. U kompleksu je i garaža za 148 automobila, fitness centar, ugostiteljski objekti te uređen plažni pojas dug 350 metara podno bazena. Veći dio kompleksa je nakon dvogodišnje gradnje otvoren 2008., a bazen za skokove u vodu je dovršen ove godine.

U Opatiji je predsjednik s domaćinom, opatijskim gradonačelnikom Ivom Dujmićem, prošetao dijelom šetališta. Josipović je za novinstvo kazao da je u Opatiju dolazio od studentskih dana te da je šetalište temeljito prehodao. Ocijenio je da je ono jedna od najvažnijih posebnosti Opatije kao turističkog mjesta.

Šetalište se u duljini od 12 kilometara proteže od Voloskog kroz Opatiju do Lovrana, a danas nosi ime Obalno šetalište Franza Josefa I. Godine 1889. izgrađena je šetnica koja vodi od Voloskog do Slatine, a južni je dio, od Opatije do Lovrana, dovršen 1911.

Na kraju posjeta Rijeci i Opatiji predsjednik Josipović je na riječkom Korzu popio kavu u društvu riječkoga gradonačelnika Obersnela, njegovih zamjenika Željka Jovanovića i Miroslava Matešića, predsjednice Gradskog vijeća Dorotee Pešić-Bukovac i SDP-ovih saborskih zastupnika iz Rijeke Slavka Linića i Luke Denone te se pozdravio s građanima u tijeku šetnje Korzom.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙