FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada: razvojni projekt "Brijuni Rivijera" od posebnog je interesa za RH

Autor: dpos
ZAGREB, 12. rujna 2011. (Hina) - Hrvatska je Vlada na današnjoj sjednici utvrdila da je razvojni projekt "Brijuni Rivijera" cjeloviti razvojni projekt od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, radi činjenice da je istim obuhvaćeno pomorsko dobro i nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske koje graniče s istim pomorskim dobrom za koje je Vlada davatelj koncesije, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Odluka je, kako se ističe, donesena u skladu s odredbama dopuna Uredbe o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru, koje je Vlada donijela prošli tjedna, na sjednici održanoj 8. rujna.

Kako se navodi u priopćenju, donesena je Obavijest o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luka posebne namjene-luka nautičkog turizma: "Sveta Katarina" na dijelu k.o. Pula i dijelu k.o. Štinjan te "Luka 2" na dijelu k.o. Štinjan, na lokaciji razvojnog programa Brijuni Rivijera - "Otok Sv. Katarina-Monumenti".

Površina luke "Sveta Katarina" obuhvaća na kopnenom dijelu 64.607 četvornih metara, a na morskom akvatoriju 151.599 četvornih metara.

"Luka 2" obuhvaća na kopnenom dijelu 69.295, a na morskom akvatoriju 59.159 četvornih metara.

Koncesija se daje na vremensko razdoblje od 50 godina, računajući od dana sklapanja Ugovora o koncesiji, navodi se u priopćenju.

Iako prema Zakonu o ravnopravnosti spolova nije bila obvezna, Vlada je donijela zaključak u vezi javnog poziva za imenovanje pravobranitelja/ice za ravnopravnost spolova.

Zadužuje se Ministarstvo pravosuđa da, u ime Vlade RH, objavi javni poziv u Narodnim novinama, prikupi prijave kandidata/kinja i dostavi ih Vladi radi predlaganja imenovanja pravobranitelja/ice Hrvatskome saboru, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću.

(Hina) xpp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙