FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 15. rujna

Autor: dduk
ZAGREB, 14. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 15. rujna.

ZAGREB - Hrvatska udruga banaka (HUB) predstavit će na brifingu za novinare novo izdanje publikacije HUB Analize "Aktivnost i profitabilnost banaka: prvi znaci rasta". Pritom će se čelnici HUB-a posebno osvrnuti na kredite poduzećima, profitabilnost, švicarski franak i valutnu klauzulu (10 sati, sjedište HUB-a u Centru Kaptol, Nova Ves 17).

ZAGREB - U sklopu Jesenskih sajmova na Zagrebačkom velesajmu (ZV) održat će se skup "Unapređenje gospodarske suradnje Hrvatske i Poljske" u organizaciji poljskog veleposlanstva, Hrvatske gospodarske komore i ZV-a. Poljska je zemlja partner Jesenskih sajmova (11 sati, ZV - Dvorana Brijuni, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Časopis Lider, tvrtka Sense Consulting i učilište Vern predstavit će rezultate prvog hrvatskog nacionalnog istraživanja i vrednovanja inovativnosti domaćih tvrtki pod nazivom "Hrvatski kvocijent inovativnosti (HKI)" te dodijeliti priznanja tvrtkama pobjednicima s najvišim kvocijentom u kategoriji velike, srednje i male tvrtke. (10 sati, Hypo Centar, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Sindikat trgovine Hrvatske održat će konferenciju za novinare na kojoj će njegovi čelnici govoriti o stanju na Zagrebačkom velesajmu te se osvrnuti na poslovodstvo ZV-a koje drže nekompetentnim (10 sati, Radnički dom, Krešimirov trg 2).

ZAGREB - Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj u srpnju je u odnosu na lipanj bio nominalno veći za 15,5 posto, a realno za 16,8 posto, dok je na godišnjoj razini, u odnosu na srpanj 2010., nominalno porastao za 3,5 posto, a realno za 0,9 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Na godišnjoj razini, u srpnju ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, promet je porastao u deset trgovačkih struka, postotno najviše u prodaji željezne robe, boje i stakla, za 13,1 posto. Maloprodaja ostalih živežnih namirnica u specijaliziranim prodavaonicama porasla je za 11,9 posto, duhanskih proizvoda 11,8 posto, motornih goriva i maziva za devet posto. Maloprodaja je u srpnju na godišnjoj razini pala u osam trgovačkih struka, a postotno najviše u ostaloj trgovini na malo izvan prodavaonica, za 12,4 posto. Maloprodaja električnih aparata za kućanstvo smanjena je za 4,8 posto, a knjiga, novina, papirnate robe i pisaćeg pribora za 4,7 posto.

ZAGREB- U Hrvatskoj je u srpnju izdano 820 odobrenja za građenje, što je za 10,2 posto više u odnosu na srpanj prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku. U prvih sedam mjeseci ove godine izdano je ukupno 5.546 odobrenja za građenje, što je za tri posto manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Ukupna vrijednost radova predviđenih odobrenjima za građenje izdanim u prvih sedam mjeseci ove godine iznosi 12,36 milijardi kuna i manja je u odnosu na isto lanjsko razdoblje za 14,8 posto. Ukupna vrijednost radova predviđenih odobrenjima za građenje izdanim u srpnju je 2,29 milijardi kuna, što je za 10,4 posto više nego po odobrenjima izdanim u prošlogodišnjem srpnju. Prema dozvolama za građenje izdanim u srpnju predviđena je gradnja 1.165 stanova s prosječnom površinom od 89,2 četvorna metra.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙