FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U sudaru autobusa i vlakova sedam mrtvih, sto ranjenih

Autor: vrad
BUENOS AIRES, 13. rujna 2011. (Hina/AFP) - Najmanje je sedam osoba poginulo, a stotinjak je ozlijeđeno u sudaru autobusa i dvaju vlakova u utorak ujutro na pružnom prijelazu u Buenos Airesu, priopćili su policija i vatrogasci.

"Liječnici su potvrdili smrt sedam osoba, ali još ne znamo konačan broj žrtava", rekao je Fernando Sostre, glasnogovornik savezne policije.

Nesreća se dogodila na liniji koja željeznički kolodvor u Onceu, u središtu Buenos Airesa, povezuje sa zapadnim predgrađem, u rano ujutro po mjesnom vremenu.

"Vlak koji je napuštao kolodvor naletio je na autobus na liniji br. 92 i gurao ga dok ga nije zdrobio na peronu", rekao je glasnogovornik željeznice u Buenos Airesu Gustavo Gago. "Taj je vlak zatim iskočio iz tračnica i zaustavio se na pruzi nasuprot, nakon čega je na njega naletio drugi vlak koji je dolazio iz suprotna smjera", dodao je. Autobus je prelazio kada je rampa već bila spuštena, rekao je Gago.

Policija ističe da ova verzija događaja još nije potvrđena. Riječ je o najtežoj željezničkoj nesreći u Argentini u zadnje vrijeme.

U drugoj nesreći u veljači u Juninu (230 km sjeverno od Buenos Airesa), poginule su četiri, a ozlijeđeno je 120 osoba.

(Hina) xvrad ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙