FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: vrlo niska kamatna stopa

Autor: scvi
ZAGREB, 12. rujna 2011. (Hina) - Na Tržištu novca danas je ostalo neplasiranih viškova novca u ponudi i to ne samo zbog limita sudionika, nego i zbog vrlo niske kamatne stope po kojoj zajmodavci nisu htjeli plasirati pozajmice.

Danas je prijavljeno 139,2 milijuna kuna potražnje, što je 7,45 posto manje nego u petak. Ponuda je, pak, ojačala 15,5 posto, na 289,2 milijuna kuna.

Najviše je ugovoreno prekonoćnih pozajmica, 88,2 milijuna kuna, po kamatnoj stopi od 0,46 posto, što je 0,05 postotnih bodova više nego jučer.

Odobreno je i milijun kuna pozajmica na rok od mjesec dana, po cijeni od 3 posto.

Ukupni promet na Tržištu novca danas je dosegnuo 89,2 milijuna kuna, dok je prosječna kamatna stopa smanjena s u petak zabilježenih 0,64 na 0,49 posto.

„Potražnja za kunama zabilježila je daljnji pad. Tražioci pozajmica spremni su platiti vrlo niske kamatne stope na pozajmice, pa je tako danas u ponudi viškova ostalo neplasiranih kuna ne samo zbog limita sudionika, već i zbog vrlo niske kamatne stope. Prosječna dnevna kamatna stopa iznosila je 0,49 posto“, navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙