FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 11. rujna 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

SPLIT

Oko stotinjak osoba, uglavnom navijača obaju klubova, privedeno je u subotu prije, za vrijeme i nakon hrvatskog nogometnog derbija između Dinama i Hajduka koji se igrao na splitskom Poljudu, doznaje se rano u nedjelju od splitske policije. Kako je izvijestila glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević Gudelj, ukupno je privedeno 66 navijača Hajduka i 35 Dinama. Svi privedeni će biti procesuirani po dvama zakonima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o javnom redu i miru. Osim što je policija uhitila navijače koji su izazivali nered, kod njih je pronašla i jednu signalnu raketu, šest komada improvizirane tehnike, devet bengalki i tri bljeskalice, rekla je Kraljević Gudelj. Derbi Hajduka i Dinama, koji je proglašen visokorizičnim, osiguravalo je ukupno 900 policajaca, dok je na stadionu bila angažirana i redarska klupska služba. "Možemo biti zadovoljni jer je susret prošao relativno mirno. Nije bilo većih izgreda, a niti ozlijeđenih osoba", kazala je Kraljević Gudelj.

ZAGREB/GOSPIĆ

U policijsku postaju Otočac jučer poslijepodne je privedeno 27 navijača, većinom nogometnog kluba Dinamo, koji su na autocesti A1 Zagreb - Split izazvali incident s navijačima splitskog nogometnog kluba Hajduk, doznaje se večeras u policijskoj upravi Ličko-senjskoj. Ozlijeđenih nije bilo. Do incidenta između navijača Bad Blue Boysa i Torcide došlo je oko 14 sati kod nadvožnjaka Obilje na dionici autoceste Otočac - Ličko Lešće u smjeru Splita, kada su navijači Dinama koji su se nalazili u kombibusu kamenjem napali kombibus navijača Hajduka.

ZAGREB

Tramvaj broj 14 sinoć je kod Gupčeve zvijezde u Zagrebu naletio na dijete koje je prevezeno u Klinički bolnički centar "Zagreb", izvijestila je večeras zagrebačka Policijska uprava. Tramvaj je na dijete, koje je pretrčavalo tramvajsku prugu, naletio u 20,39 sati na Gupčevoj zvijezdi bb u smjeru Sljemena. Za sada se ne zna težina ozlijeda djeteta, a policijski očevid traje. Budući da je riječ o djetetu, policija ne želi reći dob niti spol, a neki mediji navode da je riječ o 14-godišnjakinji.

ZAGREB

Na moru kod Tribunja sinoć su se sudarile 14-metarska jedrilica i osmometarska brodica, pri čemu nije bilo ozlijeđenih, a obje su brodice oštećene na pramčanom dijelu ali sposobne za plovidbu, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. U 18,50 sati, oko jedne nautičke milje jugozapadno od Tribunja, sudarile su se brodica registarskih oznaka 1024 ŠB, dužine 8 metara, zapovjednika i vlasnika S. G. iz Tribunja i jedrilice "Levant Zadar", dužine 14 metara, zapovjednika B. T. iz Slovenije, u vlasništvu čarter tvrtke ASTA Yachting Zadar. Na jedrilici je bilo 9 osoba, a na šibenskoj brodici samo zapovjednik. Nije bilo ozlijeđenih osoba, već samo materijalne štete (oštećenje pramca obje brodice). Nije bilo prodora mora ni na jednoj brodici, obje su sposobne za plovidbu. Lučka kapetanija Šibenik je uputila sudionike nesreće da je prijave u roku od tri dana najbližoj kapetaniji ili ispostavi, kaže se u priopćenju glasnogovornice Marine Halužan.

SPLIT

Projekcijom filma „Curling“ kanadskog redatelja Denisa Cotea kasno sinoć je i službeno počeo 16. splitski filmski festival, Međunarodni festival novog filma, koji će trajati do 17. rujna ove godine. U natjecateljskom dijelu programa, kako je službeno najavljeno, bit će prikazano 11 dugometražnih filmova, od ukupno 35 odabranih između 640 prijavljenih dugometražnih filmova za ovogodišnji splitski filmski festival. Na programu festivala je i 40-tak kratkometražnih filmova odabranih od 1000 koliko ih je bilo prijavljeno. U sklopu Međunarodnog festivala novog filma prvi će put u Hrvatskoj u nedjelju navečer, 11. rujna biti otvoren i 'drive-in' kino koji će posjetiteljima omogućiti gledanje filma iz vozila. 'Drive-in' kino će biti otvoreno na parkiralištu sportske dvorane Spaladium Arene. U popratnom programu festivala održat će se tjedan austrijskog filma kojim će se, kako je najavljeno, predstaviti novija djela austrijske filmske produkcije. Bit će prikazani filmovie Lawrencea Toleyja, Marie Kreutzer, Armana T. Riahija, Nikolausa Geyrhaltera i Geralda Webera. U sklopu festivala će u povodu 20. godišnjice hrvatske neovisnosti biti prikazani dokumentarni filmovi iz Domovinskog rata koje su snimili Stipe Božić, Petar Malbaša, Zoran Lučuć Luca i Dražen Travaš. U popratnom dijelu programa pod nazivom „Uobičajeni znaci“ bit će prikazani dokumentarni filmovi što se bave političkim poteškoćama diljem svijeta, a u programu pod nazivom „Odraz“ bit će prikazani dokumentarni filmovi posvećeni znamenitim redateljima u povijesti filma.

KRAPINA

Krapinskim festivalom u subotu je završio 46. tjedan kajkavske kulture „Krapina 2011“. U Festivalskoj dvorani izvedena je 21 novoskladana popevka uz pratnju Revijalnog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Siniše Leopolda. Minuli Tjedan kajkavske kulture obilovao je kulturnim i zabavnim sadržajima za sve uzraste. Održan je tako 10. jubilarni znanstveni skup o kajkavskome jeziku, koji je ove godine bio međunarodnog karaktera, Recital kajkavske poezije, Dječji festival „Kaj u riječi, pjesmi,slici i plesu“, koncert najpopularnijih popevki s dosadašnjih festivala u izvedbi poznatih domaćih pjevača „Popevke zanavek“. Pokrovitelj Tjedna kajkavske kulture bilo je Ministartsvo kulture, a Krapinskog festivala Vlada Republike Hrvatske.

VARAŽDIN

U varaždinskom Multimedijalnom centru KULT sinoć su dodijeljene nagrade Zlatne motorke najboljim filmovima prikazanima na trodnevnom 6. Trash Film Festivalu, koji se u Varaždinu održava od četvrtka, a ovogodišnja tema je vestern. Nagrade su dodijeljene u pet kategorija: za najbolji akcijski, horor, znanstveno-fantastični i borilački film te najbolji film po izboru publike. Dobitnike u prve četiri navedene kategorije izabrao je žiri u kojem su bili urednik dokumentarnog programa Hrvatske radiotelevizije Đelo Hadžiselimović, filmski kritičar Nenad Polimac i srpski filmski i televizijski producent Milan Todorović. Zlatnu motorku za najbolji akcijski film dobio je "Mercenarios & psicopatas" redatelja Manuela Blanca iz Španjolske, a za najbolji horor film "Veriga mesa" redatelja Tomaža Gorkiča iz Slovenije. Najboljim znanstveno-fantastičnim filmom prikazanim na festivalu proglašen je "Sigismund" redatelja Radoja Jačevića iz Srbije, a najboljim akcijskim filmom "Zmajeva oštrica" redatelja Saše Đuračića iz Hrvatske. Zlatnu motorku za najbolji film po izboru publike osvojio je španjolski znanstveno-fantastični film "Manual practico del amigo imaginario" čiji je redatelj Ciro Altabas. U tri dana trajanja Trash Film Festivala, međunarodnog festivala niskobudžetnih akcijskih, borilačkih, znanstveno-fantastičnih i horor filmova, u Multimedijalnom centru KULT u Varaždinu prikazana su 32 filma iz Hrvatske i inozemstva koji su konkurirali za nagradu Zlatna motorka.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙