FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat će suditi odgovornima za napad na izraelsko veleposlanstvo

Autor: ztre
KAIRO, 10. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Egipat je u utorak objavio da će one koji su potaknuli ili sudjelovali u napadu na izraelsko veleposlanstvo u Kairu poslati pred državni sigurnosni sud za izvanredne situacije.

Ministar informiranja Osama Hasan Heikal to je objavio u televizijskom obraćanju javnosti nakon što su Izrael, SAD i druge zemlje kritizirali napad na zgradu u kojoj se nalazi izraelsko veleposlanstvo.

Egipat će "poduzeti zakonske mjere kako bi proslijedio one koji su u pritvoru i one za koje se utvrdi da su poticali ili sudjelovali u događajima u petak na državni sigurnosni sud za izvanredne situacije", rekao je ministar nakon sastanka ministarske krizne skupine i razgovora s egipatskim vojnim vrhom.

Vladajuće egipatsko vojno vijeće odbacilo je u subotu ponudu premijera Esama Šarafa da zbog tog incidenta podnese ostavku, javila je Al Arabija.

Najmanje četiri osobe su poginule, a više od tisuću je ozlijeđeno u uličnim sukobima između egipatskih snaga sigurnosti i prosvjednika koji su upali u izraelsko veleposlanstvo.

Izraelski veleposlanik zbog tog je incidenta napustio Egipat.

Egipat je zbog nasilja proglasio stanje povišene opasnosti.

(Hina) xzt ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙