FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael uputio još dva ratna broda u Crveno more

Autor: vkla
JERUZALEM 30. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Izrael je u Crveno more uputio još dva dodatna ratna broda, objašnjavajući da se radi o "rutinskoj" operaciji, izjavio je u utorak izraelski vojni dužnosnik.

"Mogu potvrditi da se u Crvenom moru nalaze dva broda ratne mornarice. To nije ništa neuobičajeno", rekao je dužnosnik. Nije htio potvrditi navode iz izraelskih medija da je slanje brodova povezano s egipatskim "čišćenjem" Sinajskog poluotoka od ekstremista. Također nije htio kazati koje su zadaće dodijeljene upućenim brodovima.

Izraelski ratni brodovi redovito su stacionirani u Eilatu, na sjevernom dijelu Crvenog mora, i svakodnevno patroliraju južnim područjem kao dijelom rutinske procedure u osiguranju granica židovske države. Ova dva broda su vjerojatno prošla kroz Sueski kanal u Crveno more, prenosi Reuters napominjući da izraelsko ministarstvo obrane nije potvrdilo taj podatak.

Iranski mediji danas su objavili da će njihova mornarica uputiti podmornicu i jedan ratni brod u područje Crvenog mora i Adenskog zaljeva. To je druga misija iranske mornarice nakon što su u veljači dva iranska ratna broda prošla kroz Suez. .

U lipnju 2009. godine izraelska je podmornica prošla kroz Suez i uplovila u Crveno more u sklopu pomorske vježbe, što su vojni komentatori okaakterizirali izazovom iranskim pomorski snagama.

(Hina) xvk ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙