FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje traži smjenu 34 koordinatora

Autor: mbur
ZAGREB, 8. rujna 2011. (Hina) - Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja zatražio je smjenu 34 školska koordinatora za državnu maturu zbog manjih propusta koji su se dogodili tijekom polaganja državne mature.

Zatražili smo da 34 škole predlože imenovanja drugih školskih kordinatora zbog manjih propusta tijekom održavanja mature, a kako bi ubuduće posao bio obavljen bolje, izjavio je za Hinu ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Goran Sirovatka.

Provedbu državne mature pratilo je 365 koordinatora i većina je, kako je rekao Sirovatka, dobro obavila svoj posao. Predložio je da koordinatore, s kojima Centar nije bio zadovoljan, zamijene njihovi dosadašnji zamjenici.

Govoreći o propustima, Sirovatka je rekao da neki koordinatori nisu bili dostupni kada su učenici pisali prigovore, iako su imali službene mobitele. Neki nisu bili dostupni ni na pozive Nacionalnoga centra, kazao je. Jedan je koordinator, pak, dopustio polaganje mature učeniku koji nije završio školu, pa su poslije ispiti poništeni.

Dok Nacionalni centar traži smjenu koordinatora, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama zatražio je žurno razrješenje Gorana Sirovatke s dužnosti ravnatelja Nacionalnog centra te njegovih suradnika u projekt državne mature.

Sirovatka nije želio komentirati taj zahtjev Sindikata koji razlog za to vidi u "mnogim propusti i lutanja u pripremi i provedbi državne mature u školskoj godini 2010./2011.".

Sindikat navodi da će detaljnije razloge za to dostaviti ministru Radovanu Fuchsu kada prikupe svu dokumentaciju.

"Unatoč i usprkos neprofesionalnom radu NCVVO-a, državna matura je i ove godine s uspjehom završena poglavito zbog izuzetnog rada svih zaposlenih u srednjim školama. Neumjesno je da zbog svojih propusta i lutanja ravnatelj NCVVO-a neargumentirano traži razrješenje čak 50 ispitnih koordinatora, koji su s uspjehom i na vrijeme bez primjedbi na njihov rad, obavljali svoj posao tijekom dvije godine", navodi Sindikat u priopćenju.

(Hina) xmb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙