FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Homsu 7 mrtvih; Damask traži odgodu pregovora s Ligom

Autor: rtom
DAMASK, 7. rujna 2011. (Hina/AFP) - Sirijske sigurnosne snage počele su u srijedu u gradu Homsu veliku sigurnosnu operaciju i ubile sedam osoba, a vlada je glavnog tajnika Arapske lige pozvala da odgodi predviđeni posjet Damasku gdje je trebao pozvati predsjednika da prekine višemjesečnu represiju s 2.200 mrtvih te da raspiše izbore.

"Sigurnosne snage otvorile su vatru u gradu Homsu i ubile sedam osoba, a ranile 20", objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Zadnjih dana jača represija vojske i policije protiv prodemokratskih pobunjenika u Homsu, gradu u središnjem dijelu Sirije koji je po četvrtima podijeljen između pristaša predsjednika Bašara al-Asada i prodemokratske oporbe.

Službeni Damask pozvao je glavnog tajnika Arapske lige Nabila al-Arabija da odgodi za srijedu predviđen posjet Damasku "iz razloga koji su izvan volje sirijske vlade".

Arabi je trebao pozvati al-Asada da prekine represiju i počne pripremati predsjedničke izbore za 2014., prema nacrtu teksta u koji je uvid imala agencija AFP.

Ujedinjeni narodi procjenjuju da je najmanje 2.200 ljudi ubijeno u Siriji u gotovo svakodnevnom nasilju od ožujka kada su počeli proturežimski prosvjedi te da su većina žrtava civili.

Režim sveudilj tvrdi da su ubijeni "članovi naoružanih terorističkih banda".

(Hina) xrt ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙