FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NGO: Tijekom ramazana u Siriji ubijena 473 prosvjednika

Autor: mhaj
NIKOZIJA , 31. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - U prosvjedima tijekom ramazana u Siriji su ubijene 473 osobe, izvijestio je u srijedu sirijski Ured za obranu ljudskih prava, dodajući kako snage sigurnosti nastavljaju operacije u regiji Homsu.

Među ubijenima je 360 civila i 113 pripadnika snaga sigurnosti i vojske, izvijestio je taj ured sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Među poginulima je 25 osoba mlađih od 18 godina i 14 žena, a 28 osoba umrlo je u zatočeništvu ili od posljedica mučenja, većina njih u središnjoj pokrajini Homsu, stoji u priopćenju te nevladine organizacije.

Protiv režima predsjednika Bašara al-Asada gotovo svakodnevno od polovice ožujka prosvjeduju mnogoborojni prosvjednici. Od tada je, po podatcima UN-a, poginulo najmanje 2200 osoba, uglavnom civila.

Pokrajina Homs u srijedu je bila poprište akcija snaga sigurnosti i vojske, koje su pokrenule napad na Hule, mjesto udaljeno 20 kilometara od Homsa, pri čemu je uhićeno 16 osoba. U tom su mjestu vlasti u ponedjeljak obiteljima predale trupla 13 njihovih članova koje su početkom kolovoza oteli pripadnici snaga sigurnosti te tako izazvali gnjev stanovnika, izvijestio je taj ured.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙