FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUZS: kod Vrgorca izgorjelo oko 30 ha borove šume

Autor: dber
ZAGREB, 2. rujna 2011. (Hina) - Na području Matokita kod Vrgorca danas je u plamenu nestalo oko 30 hektara borove šume, a kod Kistanja je izgorjelo 100 hektara trave i niskog raslinja.

Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUSZ) večeras su izvijestili da se požar na predjelu Matokita kod Vrgorca, koji je jučer bio lokaliziran, danas ponovno aktivirao oko 14 sati. U gašenju požara sudjelovali su Državna intervencijska postrojba Split, splitska javna vatrogasna postrojba te dobrovoljna vatrogasna društva Split, Vrgorac, Zagvozd, Makarska, Klis, Solin, Dugi Rat, Omiš, Zadvorje, Gata, Split, Podstrana, Gomilica i Mladost s ukupno 91 vatrogascem i 33 vatrogasna vozila. Iz zraka požar su gasila 3 Canadaira. U požaru je izgorjela borova šuma na površini od oko 30 hektara.

U Šibensko–kninskoj županiji lokaliziran je požar na predjelu Zečeva (Kistanje) u 18,35 sati, a ugašen u 20 sati. U gašenju su sudjelovali dobrovoljna vatrogasna društva Kistanje, Promina i Dubravica s ukupno 18 vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila, dok je iz zraka požar gasio Canadair. U požaru je izgorjela trava i nisko raslinje na površini od 10 hektara.

Na predjelu Ivoševaca (Kistanje) požar je lokaliziran u 19,40 sati. U gašenju su sudjelovali Državna intervencijska postrojba Šibenik, JVP Knin, DVD Kistanje, Ervenik i Knin s ukupno 25 vatrogasaca i devet vatrogasnih vozila. Iz zraka požar su gasila dva Air Tractora i Canadair, a izgorjela je trava i nisko raslinje na površini od oko 100 ha.

Požar na predjelu Gradišća na otoku Visu lokaliziran je u 12,45 sati, a ugašen u 19,15 sati. U gašenju su sudjelovali Sezonska intervencijske vatrogasna postrojba Vis i DVD Vis s ukupno 26 vatrogasaca i 7 vatrogasnih vozila. U požaru je izgorjelo nisko raslinje i borova šuma na površini od oko 0,25 hektara.

(Hina) pp/xbdj ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙