FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Clarke: Za nerede u Britaniji krivo loše pravosuđe

Autor: akoz
LONDON, 6. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Gotovo 75 posto odraslih optuženih zbog nereda prošlog mjeseca u Engelskoj bili su registrirani kriminalci s ranijim osudama, rekao je britanski ministar pravosuđa u utorak i okrivio loš pravosudni sustav za stvaranje "divlje potklase" stalnih kršitelja zakona.

Ministar Kenneth Clarke je rekao da su najgori neredi u više generacija pokazali potrebu za žurnom reformom kaznenog sustava koji ima "jasno užasne" rezultate u rehabilitaciji zatvorenika.

U članku u listu Guardian Clarke je ocijenio da je pobuna ukazala na opasnost koju predstavlja "divlja potklasa, odsječena od matice u svemu osim u svom materijalizmu".

"Još nije općenito poznato, no jezgru činitelja nereda činili su zapravo poznati kriminalci. Gotovo tri četvrtine starih 18 i više godina optuženih u neredima već je bilo ranije osuđivano", rekao je Clarke.

"To je nasljeđe neuspješnog kaznenog sustava, onoga čiji su rezultati u sprečavanju ponavljanja prekršaja jasno užasni", napisao je britanski ministar.

(Hina) xakoz ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙