FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WikiLeaks objavio 251.287 američkih diplomatskih bilješki

Autor: mhaj
LONDON , 2. rujna 2011. (Hina/AFP) - Međunarodna neprofitna organizacija sa sjedištem u Švedskoj WikiLeaks, koja objavljuje tajne i nedostupne dokumente, u petak je na svojoj internetskoj stranici objavila ukupno 251.287 američkih diplomatskih bilješki, a na društvenoj mreži Twitter objavila je informaciju o tomu da se bilješke mogu pregledati uz pomoć ključnih riječi.

Sve diplomatske bilješke koje posjeduje WikiLeaks od sada se mogu pregledati pošto se upiše ključna riječ, datum bilješke i naziv internetske stranice, no ne precizira se jesu li dokumenti objavljeni u cijelosti ili su iz njih izbačena imena određenih osoba.

Iz WikiLeaksa, koji je u petak bio nedostupan za kontakte, u petak su zaprijetili da će objaviti integralne verzije bilješki, unatoč upozorenjima organizacija za obranu ljudskih prava i SAD-a o opasnostima koje donosi eventualno objavljivanje konkretnih imena.

U posljednjih nekoliko dana WikiLeaks je objavio niz od 134.000 američkih diplomatskih bilješki, od kojih je većina u integralnoj verziji.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙