FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: indeksi prekinuli 3-dnevni negativni niz

Autor: scvi
ZAGREB, 6. rujna 2011. (Hina) - Sa stabilizacijom cijena dionica na europskim tržištima, i na Zagrebačkoj burzi danas su indeksi prekinuli 3-dnevni negativni niz, ostvarivši blage dobitke, no zbog izuzetno niske likvidnosti tržište nema jasnog smjera.

Crobex indeks oko podneva je bio u plusu 0,28 posto, na 1.982 boda, a Crobex10 0,25 posto, na 1.081 bodu.

Redovni promet dionicama iznosio je 3,8 milijuna kuna, što je 1,2 milijuna manje nego jučer u ovo doba.

„Likvidnost na domaćoj burzi izuzetno je niska, i trguje se vrlo suzdržano. Zbog slabog intenziteta trgovanja nema jasnog smjera“, kaže Danijela Sporiš, brokerica i investicijska savjetnica u investicijskom društvu Credos.

Milijunski promet, u visini od 2,32 milijuna kuna, dosad je ostvaren tek dionicom HT-a, kojoj je cijena oslabila 0,24 posto, na 251,15 kuna.

Nešto više trguje se još i dionicom Zagrebačke banke, kojom je ostvareno 458.000 kuna prometa. Cijena joj stagnira na 48 kune.

Istodobno, u vrlo nervoznoj trgovini na europskim burzama cijene dionica oko podneva bile su oko 1 posto u plusu, nakon jučerašnjeg potonuća za 4 posto.

U međuvremenu, švicarska središnja banka objavila je da je utvrdila minimalni tečaj franka prema euru na 1,2 franka, koji će čvrsto braniti.

To je izazvalo jutros na svjetskim deviznim tržištima oštar pad tečaja franka prema euru, za čak 8,9 posto, tako da euro trenutno stoji 1,2028 franka.

Posljedično, spustio se značajno danas i tečaj kune prema franku. Trenutno se kreće nešto iznad 6,2 franka, što je otprilike 7 posto manje nego jučer.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙