FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Slavonskom Brodu završio Festival amaterskih kazališta

Autor: mpuk
SLAVONSKI BROD, 4. rujna 2011. (Hina) - U Slavonskome Brodu je u subotu navečer dodjelom nagrada završio 4. Festival amaterskih kazališta FAK.

U konkurenciji za nagrade bile su četiri predstave slavonskih kazališnih amatera. Prema ocjeni publike festivalski Grand prix otišao je u ruke amatera iz Retkovaca, kazalištu " Mika Živković " koje je izvelo predstavu "Čarlijeva tetka", duhovitu igru o ljubavi i novcu kao predlošku za dopadljivo ismijavanje nekih ljudskih karakternih osobina.

Najbolja predstava po mišljenju ocjenjivačkog suda na čelu s kazališnim pedagogom i redateljem Robertom Raponjom je "Predstava Hamleta u selu Rastovci Donji" Gradskog kazališta iz Županje, izvrsna obrada Brešanova klasika koji razgolićuje svu destruktivnu snagu jednoumnih politika.

Najboljom sporednom glumicom žiri je proglasio Irenu Barišić iz Županje, a sporednog glumca Đuru Perkovića iz Retkovaca. Najbolju žensku ulogu odigrao je Igor Greksa iz Pačetina igrajući ulogu mame u predstavi "Kako se najlakše riješiti bračnog druga", a za najbolju mušku ulogu nagrađen je Marko Debak iz Županje.

Predstava "Predstava Hamleta u selu Rastovci Donji" dobila je priznanje i za najbolju scenografiju Darka Avramovića te režiju Himzoa Nuhanovića.

Najljepšim su proglašeni kostimi iz predstave "Čarlijeva tetka" kostimografkinja Marije Mrvičin i Katice Zečević, a posebno priznanje za doprinos kazališnom amaterizmu dobio je glumac kazališta iz Belog Manastira Davor Taslidžić.

Četvrti Festivala amaterskih kazališta zatvorili su kazalištarci iz Samobora predstavom "Harper Regan". I ove je godine FAK zabilježio velik broj posjetitelja pa je tako predstave na otvorenoj pozornici ispred kazališne dvorane u Slavonskom Brodu pratilo preko dvije tisuće gledatelja.

(Hina) xvruž ympv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙