FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lipovljanski susreti održat će se od 26. do 28. kolovoza

Autor: zsev
LIPOVLJANI, 25. kolovoza 2011. (Hina) - Lipovljanski susreti 2011., manifestacija tradicije i kulture nacionalnih manjina Hrvatske, održat će se od 26. do 28. kolovoza, a središnji program u subotu obuhvaća okrugli stol o pitanjima manjinske politike i bogat kulturno-umjetnički program.

Susreti, koji se održavaju pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, počinju sutra navečer zabavnim programom, a u subotu će se za okruglim stolom razgovarati o dvadeset godina manjinske politike u Republici Hrvatskoj te o nacionalnim manjinama u uvjetima ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

U subotu će u parku ispred Općinske vijećnice biti cjelodnevna prezentacija starih obrta, narodnih nošnji i običaja nacionalnih manjina, a navečer će se posjetiteljima pjesmom, plesom i običajima predstaviti dvadeset kulturno-umjetničkih društava nacionalnih manjina iz svih krajeva Hrvatske. Susreti završavaju u nedjelju sportskim programom.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Željko Lenart i načelnik općine Mario Ribar potpisali su danas ugovor o pokroviteljstvu tradicionalne manifestacije Lipovljanskih susreta kojim to ministarstvo za ovogodišnje susrete osigurava 60 tisuća kuna.

Ribar je tom prigodom novinarima rekao da za susrete treba osigurati 180 tisuća kuna te kako Sisačko-moslavačka županija, unatoč usmenim obećanjima koja su bila strogo uvjetovana, dosad nije dostavila ni kune, a općina Lipovljani nema ni ugovor ni pisanu odluku da će usmeno obećanje biti ispunjeno. Na potpisivanju ugovora bila je nazočna i saborska zastupnica Marijana Petir.

Lipovljanski susreti, nakon 20-godišnje stanke, obnovljeni su prošle godine radi oživljavanja najveće manifestacije kulture, jezika i stvaralaštva nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

(Hina) xzsev/xsvid ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙