FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mila Jelavić: veseli povećanje broja prvašića

Autor: ipet
ZAGREB, 2. rujna 2011. (Hina) - Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić uputila je danas poruku u povodu početka školske godine, u kojoj ističe kako ove godine posebno veseli oko 1500 prvašića više nego lani kojima posebice, a i svim učenicima, želi radostan početak školske godine te poziva djecu i odrasle da školu učine ugodnim i poticajnim mjestom za učenje i život.

Uz napomenu da će za većinu školaraca 5. rujna, označiti povratak školskim klupama i zadaćama, brojnim školskim izazovima i radostima, učiteljima i prijateljima, pravobraniteljica podsjeća da je za djecu važnije to što će se događati u školi, iako se čini da su sada svima najvažnije cijene udžbenika te nabava i kupnja kompletne učeničke opreme.

Kad je pak riječ o prvašićima, Jelavić ističe da ne smijemo zaboraviti kako oni trebaju posebnu pažnju učitelja, ali i veliko razumijevanje, potporu i strpljivost roditelja i drugih članova obitelji. Svako dijete, dodaje, ima pravo učiti svojim tempom i napredovati u skladu sa svojim sposobnostima, a zajednička je zadaća učitelja i roditelja pomoći mu u usvajanju radnih navika i novih odgovornosti prema sebi i drugima.

"Školske torbe i ove su godine preteške, a nastavni programi opsežni, ali nemojmo zaboraviti da je svakom djetetu najvažnije da ga njegova učiteljica prihvaća i razumije, da mu njegov učitelj želi pomoći da bude uspješniji u školi", poručuje Jelavić.

Smatra da će uz takve učitelje škola biti manje teška, pogotovo pak ako učiteljima u tome pomognu i ravnatelji te školske vlasti, kao i lokalna zajednica te nevladine udruge tako da organiziraju besplatne programe potpore u učenju i slobodne aktivnosti za djecu, što će, dodaje, u vrijeme recesije olakšati teret mnogim obiteljima.

Upozorava da će od ponedjeljka u prometu biti i stotine tisuća učenika te da su im svi dužni omogućiti sigurnost i zaštitu i tomu pridonijeti odgovornim ponašanjem na cestama.

(Hina) pp/xipet ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙