FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra aeromiting u Lučkom

Autor: dmak
ZAGREB, 2. rujna 2011. (Hina) - Tradicionalni XI. zagrebački aeromiting održava se u subotu, 3. rujna poslijepodne na sportskom aerodromu Lučko pokraj Zagreba na kojem posjetitelje očekuje bogat letački program.

Posjetitelji će moći vidjeti razne vrste zrakoplova i helikoptera, pilotske akrobacije, skokove padobranaca, izložbu zrakoplova, a svoje će im vještine također pokazati i paraglajderi, jedriličari i modelari.

Kao posebna zanimljivost najavljena je i replika Penkalinog zrakoplova CA-10 s početka prošlog stoljeća. Prije stotinu i jednu godinu - 1910. izumitelj ing. Slavoljub Penkala (1871.-1922.), izgradio je, na temelju svojih zamisli, svoj avion na vojnome vježbalištu u zagrebačkoj općini Črnomerec. S pomoćnikom Dragutinom Novakom (1892.-1978.), koji je tada imao 19 godina, izvodio je prve skokove i letove. Bili su to začetci zrakoplovstva u Hrvatskoj čija se 100. obljetnica obilježila prošle godine, jubilarnim X. aeromitingom također u Lučkom.

Aeromiting organiziraju Aero klub Zagreb i Zagrebački zrakoplovni savez, a održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

(Hina) xdm yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙