FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMPI: 41 prijava zbog pomorskoga prekršaja

Autor: tdel
ZAGREB, 19. kolovoza 2011. (Hina) - U proteklih mjesec dana tijekom nadzora sigurnosti plovidbe Služba nadzora i upravljanja pomorskim prometom Ministarstva mora uporabom pomorskogs radarskog sustava i sustava za automatsku identifikaciju brodova (VTMIS) evidentirala je i podnijela 41 prijavu zbog pomorskoga prekršaja u plovidbi trgovačkih brodova, uključujući putničke brodove i brze putničke brodove, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI).

Na temelju tih prijava, u suradnji s mjerodavnim lučkim kapetanijama, izdano je pet opomena, izrečeno je šest kazna u vrijednosti 30.000 kuna, a podneseno je i šest optužnih prijedloga.

MMPI navodi kako je u redovnom radu izdano 63 upozorenja brodovima zbog nepravilnoga rada brodskih identifikacijskih uređaja ili pomagala za navigaciju odnosno zbog poštivanja pravila plovidbe i 122 savjeta i informacije brodovima u plovidbi.

Podsjeća također kako sustav automatske identifikacije brodova (AIS) obvezuje sve brodove na međunarodnim putovanjima da za vrijeme plovidbe automatski i stalno odašilju svoje osnovne podatke u obliku teksta, čime se omogućuje nadzor pomorskoga prometa u realnom vremenu i doprinosi sigurnosti plovidbe.

MMPI ističe da tijekom turističke sezone, radi povećanja sigurnosti plovidbe, lučke kapetanije u suradnji s drugim državnim tijelima provode kontinuirane akcije pojačanog nadzora pomorskoga prometa.

(Hina) pp/xtdel ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙