FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Volksbank ponovo uvodi stambene kredite u kunama

Autor: tper
ZAGREB, 2. rujna 2011. (Hina) - Iz Volksbanke su danas izvjestili da će ponuda stambenih kredita za građane od 12. rujna ponovo uključivati stambene kredite u kunama.

Kako se navodi u priopćenju, ti će se krediti moći realizirati po kamatnoj stopi već od 4,50 posto fiksno u prvoj godini otplate uz status klijenta koji uključuje tekući račun, odnosno od 5,50 posto fiksno u prvoj godini otplate za klijente koji u Volksbanci nemaju otvoren tekući račun za isplatu plaće.

Trošak obrade kredita moguće je ugovoriti već od 0,50 posto, a ako se radi o refinanciranju Volksbank stambenih kredita ili stambenih kredita drugih banaka, krediti se odobravaju bez naknade.

Kod ugovaranja stambenog kredita u kunama, moguće je ugovoriti poček u trajanju od 12 mjeseci, koji ne ulazi u rok otplate kredita, a tijekom kojeg klijent pauzira u otplati anuiteta, navodi se u priopćenju.

Stambeni krediti u kunama odobravaju se na maksimalan rok od 30 godina, u iznosima većim od 10.000 eura, a maksimalni iznos kredita nije određen, već se određuje individualno sukladno kreditnoj sposobnosti klijenta.

Nova ponuda stambenih kredita u kunama vrijediti će do 31. prosinca ove godine.

Ponovnim uvođenjem stambenih kredita u kunama, Banka je zaokružila kreditnu ponudu u domaćoj valuti, uz već ponuđene gotovinske kredite u kunama (uz kamatnu stopu već od 6,90 posto, rok otplate do 96 mjeseci, te maksimalan iznos od 124.000 kuna) i kredite za kupovinu motornih vozila (kamatna stopa već od 7,29 posto, rok otplate do 84 mjeseci i maksimalan iznos do 185.000 kuna), navodi se u priopćenju.

Inače, Volksbanka je treća banka koja je u posljednjih desetak dana izvijestila o ponudi stambenih kredita u kunama.

Prva je ponudu stambenih kredita u kunama, bez vezanosti uz valutnu klauzulu, u kolovozu najavila Hrvatska poštanska banka, a jučer su ponudu takvih kredita najavili i iz OTP banka.

(Hina) pp/xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙