FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska noć šišmiša 3. rujna u zagrebačkom ZOO-u

Autor: mbuj
ZAGREB, 1. rujna 2011. (Hina) - U Zoološkom vrtu grada Zagreba u subotu, 3. rujna, od 18 sati obilježit će se Europska noć šišmiša, pa će se posjetitelji moći upoznati s važnošću zaštite malih letećih sisavaca te uživati u zabavnom programu, priopćeno je danas iz zagrebačkog ZOO-a.

Europska noć šišmiša se u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježava 6. put, a prigodni se programi organiziraju i u više od 30 zemalja Europe koje su potpisale Sporazum o zaštiti europskih populacija šišmiša (UNEP/EUROBATS). Time se podiže svijest javnosti o potrebi zaštite šišmiša.

Naime, jedini leteći sisavci iznimno su ugroženi. Od 45 vrsta zabilježenih u Europi neke su pred izumiranjem. U Hrvatskoj živi 35 vrsta i sve su zakonom zaštićene.

S tim informacijama edukatori zagrebačkog zoološkog vrta upoznavat će najmlađe posjetitelje kroz mnogobrojne igraonice i radionice. Svima koji se zaljube u netopire, omogućeno je njihovo posvajanje, navodi u priopćenju Zoološki vrt grada Zagreba.

Budući da te male čudnovate životinje ljudski rod fasciniraju od pamtivijeka, pa su uz njih vezane mnoge neobične priče i legende, mališani i njihovi roditelji pozvani su da u subotu navečer u zoološki vrt dođu maskirani, navode iz ZOO-a.

Izbor najboljih maski počet će u 19 sati, a nakon toga na pozornici slijede nastupi mađioničara Vladimira Štimca, koncert Luke Bulića te akrobacije žonglera vatrom. Stotinjak metara dalje dobre vibracije širit će pjevač Kristijan Beluhan, gitarist Ante Gelo te Borna Šercar na tzv. flašofonu. Vrsni će glazbenici održavati i radionice sviranja na bocama.

(Hina) pp/xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙