FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski socijalisti distanciraju se od Strauss-Kahna

Autor: bcav
PARIZ, 1. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Francuski socijalisti distanciraju se od Dominiquea Strauss-Kahna dok se bivši direktor MMF-a, nekoć njihov glavni predsjednički kandidat a danas okaljanog imidža zbog sekualnog skandala, priprema za povratak u Francusku iz Sjedinjenih Država.

Izbori se održavaju za osam mjeseci, a glavna oporbena stranka "razapeta" je između osjećaja dužnosti i želje da se zaštiti od narušene Strauss-Kahnove reputacije, nakon što su ankete pokazale da ga dvije trećine Francuza ne želi na vlasti.

Američki tužitelji odbacili su tužbu za pokušaj silovanja sobarice u hotelu u New Yorku. No, 62-godišnji bivši direktor MMF-a suočen je u Francuskoj s građanskom tužbom koju je protiv njega podigla 30 godina mlađa žena.

Obećao je da će sunarodnjacima dati objašnjenje kada se vrati u zemlju, vjerojatno ovoga vikenda.

Tri mjeseca nakon što ga je policija izvukla iz zrakoplova u New Yorku, nekoliko najbližih savenzika okrenulo je leđa Strauss-Kahnu i poduprlo druge socijalističke kandidate za koje misle da imaju veće šanse protiv konzervativnog predsjednika Nicolasa Sarkozyja.

Francuski mediji prenose kako bi se trebao vratiti u nedjelju, a Francois Pupponi, gradonačelnik grada koji je bio Strauss-Kahnova izborna jedinica, rekao je da će se vratiti početkom idućega tjedna.

(Hina) xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙