FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuzi ne žele Strauss-Kahna u politici

Autor: bcav
PARIZ, 25. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Većina Francuza ne želi da se bivši direktor MMF-a Dominique Strauss-Kahn vrati u politiku nakon što su američki tužitelji ovoga tjedna odbacili tužbu za pokušaj silovanja, pokazala je anketa objavljena u četvrtak.

Prema anketi, 53 posto ispitanika ne želi da bivši socijalistički ministar financija sudjeluje u predizbornoj kampanji za predsjedničke izbore koji se održavaju u travnju iduće godine.

Strauss-Kahn je bio najveći favorit za novoga predsjednika, prije uhićenja 14. ožujka nakon što ga je sobarica jednog hotela u New Yorku optužila za seksualno napastovanje.

Strauss-Kahn je ionako propustio rok za prijavu za predizbore za osvajanje kandidature Socijalističke stranke.

Samo 23 posto ispitanih poduprlo je njegovu kandidaturu za stranačke predizbore, a 19 posto drži da bi Strauss-Kahn trebao poduprijeti nekog od šest postojećih kandidata.

Ipak, njegov povratak u Francusku uzburkat će strasti u Socijalističkoj stranci koja će se u četvrtak okupiti na stranačkoj konferenciji u La Rochelleu, dok pokušava prekinuti kontinuitet od 16 godina koliko predsjednički položaj drže desni konzervativci.

(Hina) xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙