FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Aubry: Strauss-Kahn u Francuskoj za nekoliko dana

Autor: mhaj
PARIZ , 30. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Bivši direktor MMF-a Dominique Strauss-Kahn, prema istraživanjima javnog mišljenja donedavni favorit u utrci za predsjedničke izbore 2012. u Francuskoj, "vratit će se za nekoliko dana" u svoju domovinu, izjavila je u utorak navečer tajnica francuske socijalističke stranke Martine Aubry za privatni tv-kanal Canal+.

Na pitanje novinara zna li kada se bivši direktor MMF-a namjerava vratiti u Francusku, Aubry je odgovorila "Vraća se za nekoliko dana."

"Dominique Strauss-Kahn ponovno može slobodno raditi, kretati se bez ograničenja te uživati u slobodi govora", istaknula je Aubry. "Među prvima sam kazala kako najprije treba braniti pretpostavku o nevinosti, žrtvu i njezin iskaz", rekla je Aubry aludirajući na Strauss-Kahnovo uhićenje u svibnju u New Yorku, pošto ga je sobarica tužila za pokušaj silovanja te na obustavu sudskog procesa američkog suda 23. kolovoza i odbacivanje tužbe.

"O ostalome će Dominique Strauss-Kahn imati što reći. Francuzi ne očekuju od mene da im odgovorim što se događalo u toj sobi, jer o tomu ništa ne znam", rekla je .

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙