FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobexi u plusu, no izbrisali su dio jutrošnjih dobitaka

Autor: scvi
ZAGREB, 30. kolovoza 2011. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi indeksi su oko podneva bili pozitivni, no izbrisali su dio jutrošnjih dobitaka, a najviše se trgovalo dionicama HT-a i Adrisa.

Crobex indeks tijekom jutra dosegnuo je i 2.025 bodova, no postupno je izbrisao dio dobitaka, tako da je oko podneva iznosio 2.014 bodova, što je 0,24 posto više nego jučer.

Crobex10 bio je na 1.095 bodova, što je porast od 0,48 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 5,3 milijuna kuna, što je oko dva milijuna više nego jučer u ovo doba.

„Crobexi stagniraju s pozitivnim predznakom, no izbrisali su dio jutrošnjih dobitaka. Najviše se trguje dionicama HT-a i Adrisa“, kaže Danijela Sporiš, brokerica i investicijska savjetnica u investicijskom društvu Credos.

Sporiš dodaje da se na svjetskim burzama i dalje volatilno trguje. Tako su nakon jutrošnjih dobitaka najvažniji europski burzovni indeksi potonuli u minus, a i američki terminski indeksi sada su u blagom minusu.

Ponajviše je to posljedica podatka o padu indeksa gospodarske klime u eurozoni sa srpanjskih 103 na 98,3 bodova u kolovozu.

Na domaćem tržištu najveći promet, 1,16 milijun kuna, ostvaren je do podneva dionicom HT-a. Cijena joj je porasla 1,23 posto, na 248 kuna.

Milijunski promet ostvaren je i povlaštenom dionicom Adrisa, uz skok cijene za 3,7 posto, na 222 kune.

Među likvidnijim izdanjima znatniji rast cijene ostvarile su dionice Petrokemije, za 1,65 posto, te AD Plastika, za 1,25 posto.

Znatniji pad cijene, pak, bilježe dionice Podravke, za 1,6 posto, na 275,5 kuna.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙