FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: očekuje se dan bez većih uzbuđenja

Autor: scvi
ZAGREB, 2. kolovoza 2011. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi danas se očekuje trgovanje bez većih uzbuđenja, jer nema vijesti iz poslovnog sektora koje bi izazvale znatniju reakciju investitora.

Od 10 analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u Hininoj anketi, njih 8 danas očekuje stagnaciju Crobexa, a 2 pad.

Crobex indeks jučer je oslabio 0,46 posto, na 2.163 boda, a Crobex10 za 0,68 posto, na 1.158 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je svega 8,6 milijuna kuna, te je bio 2,7 milijuna manji nego u petak.

Najveći promet ostvaren je dionicom Dalekovoda, 2,5 milijuna kuna, pri čemu joj je cijena pala 2,76 posto, na 194,23 kune.

„Danas očekujem nastavak niskih volumena trgovanja uz stagnaciju domaćih burzovnih indeksa. Bit će ovo dan bez većih uzbuđenja, jer nema vijesti iz poslovnog sektora koje bi izazvale znatniju akciju investitora“, kaže Nada Harambašić, glavna financijska analitičarka u Raiffeisen Consultingu.

Kako dodaje, investitori analiziraju dobivene financijske izvještaje domaćih kompanija za prvu polovinu ove godine.

„Moguć je njihov nešto veći fokus na dionice onih kompanija čiji su polugodišnji poslovni rezultati znatnije odstupili od njihovih očekivanja“, ocjenjuje Harambašić.

A na svjetskim burzama uzlet olakšanja nakon najavljenog dogovora između republikanaca i demokrata o podizanju limita zaduživanja SAD-u nije dugo potrajao.

U fokusu investitora sada su slabi podaci o industrijskoj aktivnosti u SAD-u i ostatku svijeta, zbog čega su vodeći indeksi na Wall Streetu jučer završili trgovanje u minusu.

I na azijskim i europskim burzama jutros su cijene dionica pale.

„Investitori na inozemnim burzama pozorno će pratiti objave poslovnih rezultata i makroekonomskih pokazatelja, posebice one vezane uz sektor proizvodnje, s obzirom na jučerašnje slabe podatke“, zaključuje Harambašić.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙