FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rasmussen čestita libijskom narodu, ponosan na saveznike

Autor: mhaj
PARIZ , 27. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen je u intervjuu za francuski Journal du Dimanche koji će se u prodaji pojaviti u nedjelju, čestitao "libijskom narodu na pobjedi protiv tirana" te kazao kako je ponosan i na ono što su napravili saveznici.

"Ovo je pobjeda libijskoga naroda protiv tiranije. Libijci će sami skovati budućnost vlastita društva. Dakle, najprije treba pohvaliti same Libijce koje su predvodili pripadnici oporbe. No istodobno sam ponosan i na ono što smo mi, saveznici napravili", izjavio je Rasmussen, nakon što su ustanici preuzeli kontrolu nad gotovo cijelim Tripolijem.

"UN nas je ovlastio da štitimo civilno stanovništvo. Spriječili smo masakr i spasili mnogobrojne živote. Otkad smo preuzeli odgovornost za tu operaciju, realizirali smo više od 22.000 zračnih akcija te djelomično ili potpuno uništili oko 5.000 legitimnih vojnih ciljeva. Sve smo to postigli bez civilnih gubitaka", rekao je, dodavši kako "ima povjerenje u Nacionalno prijelazno vijeće".

"Naravno, oporbu čine različite skupine, no iskreno vjerujem u njihovu želju da izgrade pravu demokraciju u Libiji", kazao je Rasmussen.

(Hina) xmh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙