FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ban Ki-moon priznaje napore NATO-a u Libiji

Autor: mhaj
NEW YORK , 12. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Un-a Ban Ki-moon u petak je kazao kako priznaje napore NATO-a u nastojanju da u akcijama u Libiji smanji broj poginulih, nakon što je dan prije izjavio kako je broj civilnih žrtava u sukobu u Libiji "neprihvatljiv".

"Glavni tajnik nekoliko je puta pozvao na umjerenost i oprez kako bi se izbjegle civilne žrtve. Naravno, on priznaje i cijeni napore NATO-a kada je o toj važnoj stvari riječ", rekao je glasnogovornik UN-a Farhan Haq.

U četvrtak je Ban Ki-moon u priopćenju izrazio "duboku zabrinutost" kada je riječ o "informacijama o broju civilnih žrtava u Libiji" te ih je ocijenio "neprihvatljivima".

Preko svojeg glasnogovornika pozvao je "sve strane da pokažu izniman oprez u svojim akcijama, kako bi se u budućnosti smanjio broj civilnih žrtava".

Ban je od prvoga dana pristaša NATO-ove akcije protiv libijskog čelnika Moamera Gadafija, pokrenute u ožujku prošle godine. No neke zemlje članice UN-ova Vijeća sigurnosti iznijele su oštre kritike zbog zračnih napada Sjevernoatlantskog saveza. Kina, Brazil, Rusija, Indija i Južnoafrička Republika smatraju da takvi napadi prelaze ovlasti iz rezolucija UN-a o Libiji.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙