FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: najavljeno otvaranje festivala komorne glazbe

Autor: zjur
SPLIT, 25. kolovoza 2011. (Hina) - Festival komorne glazbe, MAGfestival, održavat će se kroz šest koncertnih večeri od 27. kolovoza do 5. rujna, najavili su danas organizatori festivala, Udruga mladih akademskih glazbenika Splita i Muzej grada Splita, na konferenciji za novinare održanoj u gotičkoj dvorani Muzeja.

Organizatori 2. MAGfestivala, koji traje do 5. rujna, očekuju da će jedinstveni ambijent i kvalitetni glazbeni program kao i prošle godine privući mnoge domaće ljubitelje umjetnosti, ali i strane posjetitelje.

Na programu su tematske večeri Mozarta, Beethovena i Brahmsa, i to u izvedbi puhačkih i gudačkih kvinteta koje čine članovi Udruge MAG. Hitove filmske i pop glazbe na MAG-u će izvoditi puhački kvintet "Busina Brass", a nastupit će i kvartet saksofona "New Sax" te mandolinski kvartet "Da Capo".

MAGfestival je festival komorne glazbe koji nudi spoj glazbenoga i likovnog doživljaja, što ga čini privlačnim za široki krug ljubitelja umjetnosti i kulture, čulo se na konferenciji za novinare. Festival će se održavati u gotičkoj dvorani Velike Papalićeve palače, a posjetitelji kupnjom ulaznice, osim nazočnosti na koncertu, mogu posjetiti Muzej grada Splita i Galeriju Emanuela Vidovića.

(Hina) xzjur ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙