FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grupa Petrol poslovala s neto dobiti od 21 mln eura

Autor: tper
ZAGREB, 26. kolovoza 2011. (Hina) - Grupa Petrol u prvih je šest mjeseci ostvarila neto dobit od 21 milijun eura, izvjestili su danas iz te tvrtke, navevši da je Nadzorni odbor na jučerašnjoj sjednici potvrdio izvještaj o poslovanju Grupe i tvrtke Petrol d.d. za prvo polugodište ove godine.

Neto prihod od prodaje grupe Petrol u tome je razdoblju dosegnuo je 1,5 milijardi eura, što je 17 posto više nego u istom lanjskom razdoblju i 10 posto iznad plana, navodi se u priopćenju.

Bruto dobit dosegnula je 150,9 milijuna eura i povećana je 8 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a za 3 posto premašila je i plan.

Neto dobit prije odbitka kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) realizirana je u visini 51,8 milijuna eura, što je 11 posto više nego u prvom polugodištu lani te također 11 posto iznad planiranog.

Grupa Petrol je u prvih šest mjeseci ove godine prodala 1,1 milijun tona naftnih derivata, što je jedan posto više nego u prvom polugodištu lani i u skladu sa poslovnim planom, navodi se u priopćenju tvrtke.

Prihodi od prodaje trgovačke robe iznosili su 215,1 milijun eura, što je rast od pet posto prema istom lanjskom razdoblju i u skladu s poslovnim planom.

Na kraju lipnja je grupa Petrol imala 444 benzinskih crpki, od čega njih 313 u Sloveniji, 81 u Hrvatskoj, 38 u Bosni i Hercegovini, 6 u Srbiji, 3 na Kosovu i 3 crpke u Crnoj Gori.

Grupa Petrol je u prvom polugodištu ove godine prodala 63,7 milijuna prostornih metara zemnog plina, što je 7 posto više nego u istom razdoblju 2010. i 5 posto iznad plana, kao i 25,3 tisuća tona ukapljenog naftnog plina, što je 13 posto više nego u istom razdoblju lani, ali i 9 posto manje od planiranog.

Grupa je prodala i 517 tisuća MWh električne energije, 203 posto više od prvog polugodišta prošle godine i jedan posto manje od plana.

U promatranom razdoblju grupa Petrol upravljala je sa 30 koncesija za opskrbu plinom, navodi se još u priopćenju.

(Hina) xpp/tp ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙