FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lokaliziran požar kod Svetvinčenta

Autor: sfab
PULA, 25. kolovoza 2011. (Hina) - Lokaliziran je veliki požar koji je bukno danas rano poslijepodne u mjestu Foli kod Svetvinčenta, na tromeđi općina Barban, Svetvinčenat i Žminj.

"Prvi je to veći požar ove godine na istarskom području, a izgorjelo je između 50 i 60 hektara niskog raslinja i guste bjelogorične šume", kazao je za Hinu vatrogasni zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula Klaudio Karlović.

U gašenju požara, koji je pod kontrolu stavljen oko 18 sati, sudjelovalo je 110 vatrogasaca, 40 vatrogasnih vozila i dva kanadera. Požar su osim profesionalnih vatrogasnih postrojbi iz Pule i Rovinja, gasili i članovi dobrovoljnih vatgrogasnih društava iz Pule, Vodnjana, Svetvinčenta, Peroja, Medulina, Sutivanca, Kanfanara, Bale i Rovinja, dok su dobrovoljni vatrogasci iz Ližnjana bili u pripravnosti. "Požar je lokaliziran, ali vatrogasci do daljnjega ostaju na terenu, kako bi nadzirali požarište", rekao je Karlović. O uzrocima požara i materijalnoj šteti moći će govoriti tek nakon očevida.

(Hina) xppul ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙