FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ddad
ZAGREB, 11. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 12,30 sati

OSIJEK - Istražni sudac osječkoga Županijskoga suda danas je na prijedlog USKOK-a ukinuo istražni zatvor predsjedniku Uprave građevinske tvrtke "Osijek Koteks" Dragi Tadiću i bivšem djelatniku te tvrtke Damiru Iviću, protiv kojih je USKOK pokrenuo istragu zbog sumnji u kaznena djela mita, zlouporabe u gospodarskom poslovanju te poticanja na zlouporabu, izvijestio je danas ovaj sud. Tadiću i Iviću istražni sudac je 17. srpnja odredio jednomjesečni istražni zatvor, zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Tadića se sumnjiči za kaznena djela mita u gospodarskom poslovanju i zlouporabu položaja i ovlasti, čime je tvrtku Osijek – Koteks oštetio za višemilijunski iznos, a Ivića se sumnjiči za kazneno djelo poticanja na gospodarske malverzacije. Ivić je na taj način, prema ocjeni suca istrage, tu tvrtku oštetio za više stotina tisuća kuna. Tadića i Ivića se, uz ostalo, tereti da su u cilju pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi, zatražili od trećeokrivljenog poduzetnika i kooperanta Osijek-Koteksa Ramiza Pandžića, protiv kojeg USKOK nije predložio određivanje istražnog zatvora, da isporučuje šljunak Tadićevoj tvrtki te da im isplaćuje "na ruke" tri kune po svakom isporučenom i naplaćenom prostornom metru šljunka tijekom cjelokupnog trajanja njihove poslovne suradnje, što je Pandžić i učinio. Tako je Pandžić od prosinca 2004. do prosinca 2006. osječkom Koteksu isporučio gotovo 900 tisuća prostornih metara šljunka, vrijednog 64 milijuna kuna, a Tadiću i Iviću za dogovorenu nezakonitu proviziju predao 2,6 milijuna kuna.

ZAGREB - Požar na predjelu Konjevrata u kojem je izgorjelo oko 250 hektara borove šume ugašen je jutros u 8 sati, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

U gašenju su sudjelovali pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Šibenik i dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) iz Šibenika, Dubravice, Brodarice-Krapnja, Zablaća, Drniša, Skradina, Zatona, Vodica i Knina te Državna intervencijska postrojba Šibenik, s ukupno 62 vatrogasca i 19 vatrogasnih vozila. Iz zraka požar je gasilo 5 kanadera i air tractor. Veliki požar na području Konjevrata u Šibensko-kninskoj županiji dojavljen je jučer oko 15,40 sati, a lokaliziran je sinoć u 21 sat.

SPLIT- Uzrok jučerašnjeg požara u park šumi Marjan, u kojem je izgorjelo oko 2300 četvornih metara raznog raslinja je otvoreni plamen ili žar, izvijestila je danas splitska policija. Vatra na Marjanu je buknula oko 10,40 sati sjeverno od ZOO vrta. Brzom intervencijom vatrogasaca vatra je lokalizirana već u 11 sati, a izgorjelo je nisko raslinje, trava i osušene borove iglice.

Obavljenim očevidom policija je utvrdila kako je središte izbijanja požara u neposrednoj blizini šetnice. Vatra se zadržala u prizemnom dijelu borove šume tako da je došlo do površinskog nagaranja stabala bora u visini do jednog metra.

ZAGREB - Djelatnici Lučke kapetanije Split jučer su proveli akciju pojačanog nadzora pomorskog prometa "Sigurnost na moru 2011" u akvatoriju Lučke kapetanije Split, gdje su pregledali 21 brod, 11 jahti te 23 brodice, a zbog glisiranja u hvarskom kanalu izrečena je jedna kazna od tisuću kuna. Samostalni Odjel za odnose s javnošću Ministarstva mora, prometa i infrastrukture priopćio je danas da su tijekom jučerašnje kontrole djelatnici Lučke kapetanije Split imali i četiri akcije spašavanja na području Tučepi, Baška Voda i Makarska. Nadzor pomorskog prometa obavljen duž obale od Ploča do Trogira, u akvatoriju Jelsa-Vrboska-Bol, otok Šolta i akvatorij Hvara, uključujući Paklene otoke, pri čemu je sudjelovalo šest brodica Lučke kapetanije Split i jedna Lučke kapetanije Ploče.

ZAGREB - Na nebu će se u noći s 12. na 13. kolovoza vidjeti posebna pojava koju astronomi nazivaju meteorska kiša Perzeida, a u puku je poznatija pod nazivom suze sv. Lovre.

Ove godine Zemlja će kroz najgušće područje meteora proći, prema predviđanjima, između 2 i 3 sata u noći, kad bi se trebalo vidjeti od 60 do 100 "zvijezda padalica" u satu. Na žalost, ugođaj će najvjerojatnije pokvariti pun Mjesec, koji će svojim sjajem otežati uočavanje manje sjajnih meteora tako da u praksi neće biti moguće vidjeti toliki broj meteora. Kišu Perzeida nabolje je promatrati na što tamnijem mjestu, po mogućnosti izvan osvijetljenog grada.

(Hina) xdd ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙