FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinj: obilježena 20. obljetnica napada na vojarne bivše JNA

Autor: rsin
SINJ, 25. kolovoza 2011. (Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te misom zadušnicom u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske danas je u Sinju obilježena 20. obljetnica napada na vojarne bivše JNA i početka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj.

Ispred vojarni "Ivaniš Nelipić" i "Kula" te ispred spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave vijence su položili članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici grada, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, političkih stranaka, Viteškog alkarskog društva, HV-a, MUP-a i drugi.

Dopredsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Sinja i Cetinskoga kraja Đula Šabić rekla je da udruge i svi ostali sudionici tako žele odati poštovanje Luki Ercegu i Ivanu Kamberu te svim braniteljima koji su poginuli za domovinu Hrvatsku.

Dragovoljci Sinja i Cetinskoga kraja, pripadnici ZNG-a i MUP-a 25. kolovoza 1991. opkolili su vojarne okupatorske vojske i pokušali osvojiti znatnu količinu oružja za obranu. Tijekom tog napada poginuli su Luka Erceg iz Otoka i Ivan Kamber iz Rude.

Tog je dana bivša JNA napala Vrliku, a u njezinoj obrani poginuli su Ante Barać iz Zelova, Ivan Tomaš iz Segeta kod Trogira, Ilija Perajica iz Livna te Ivan Lelas iz vrličkoga naselja Kosora.

(Hina) xrsin ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙