FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski gospodarstvenici žele ulagati na Kosovo

Autor: xur
PRIŠTINA, 24. kolovoza 2011. (Hina) - Više od sedamdeset hrvatskih gospodarstvenika, koji predstavljaju 45 vodećih hrvatskih firmi, sudjeluje na gospodarskom forumu u Prištini. Ponajviše se razgovara o uvjetima investiranja, te o novim poslovima s kosovskim firmama.

O važnosti gospodarske suradnje Hrvatske i Kosova govorila je u Prištini i premijerka Jadranka Kosor. Istakla je da sve hrvatske tvrtke koje su prisutne već na Kosovu imaju odlučna iskustva.

"Kosovo je država s tržišnim gospodarstvom i dobrodošli su investitori iz svih zemalja”, kazao je kosovski premijer Hashim Thaci, koji je pozdravio gospodarstvenike na hrvatsko-kosovskom gospodarskom forumu. Tachi je posebno pozvao investitore iz Hrvatske da dođu na Kosovo i da će imati podršku kosovske vlade. "Svi su dobrodošli", istaknuo je premijer.

Za vrijeme boravka premijerka Kosor u Prištini potpisana su dva bilateralna ugovora, protocol o suradnji u procesu europskih integracija, te ugovor dviju vlada o međunarodnom cestovom prijevozu putnika i tereta. Premijerka Kosor je ocijenila da će ovaj ugovor otvoriti nove mogućnosti i za gospodarsku suradnju dviju država.

Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor boravi u pratnji brojnog gospodarskog izaslanstva u srijedu u jednodnevnom službenom posjetu Kosovu. Prijepodne je razgovarala sa svojim kosovskim kolegom Hashimom Thacijem. Nakon razgovora u sjedištu kosovske vlade, prošetala se u društvu Hashima Thacija Prištinom. Bez posebnih mjera osiguranja Kosor je prošla glavnom ulicom i popila kavu u jednom od mnogobrojnih kafića.

(Hina) xur ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙