FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerka Kosor doputovala u Prištinu

Autor: jker
PRIŠTINA, 24. kolovoza 2011. (Hina) - Premijerka Jadranka Kosor doputovala je u srijedu na čelu hrvatskog izaslanstva u Prištinu, u jednodnevni službeni posjet Kosovu, gdje će prvo razgovarati sa svojim domaćinom, kosovskim premijerom Hashimom Thacijem.

Tijekom susreta premijera Kosor i Thacia te izaslanstava dviju zemalja potpisat će se dva bilateralna ugovora; Protokol o suradnji u procesu europskih integracija između dvaju ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te ugovor dviju vlada o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta

U pratnji premijerka Kosor su i ministar obrane Davor Božinović i ministar gospodarstva Đuro Popijač, koji će sudjelovati u radu gospodarskog foruma Kosova i Hrvatske. Iz Zagreba je na forum došlo sedamdeset gospodarstvenika iz brojnih hrvatskih tvrtki koje su zainteresirane za ulaganja i poslove na Kosovu.

Premijerka Kosor u Prištini će razgovarati i sa zamjenikom kosovskog premijera Slobodanom Petrovićem i predsjednikom kosovske Skupštine Jakupom Krasniqijem.

Boravak na Kosovu premijerka Kosor nastavit će posjetom Glavnom stožeru KFOR-a, gdje će razgovarati sa zapovjednikom COMKFOR-a generalom Erhardom Bühlerom i susresti se s 20 hrvatskih vojnika iz sastava međunarodnih snaga.

Jednodnevni posjet hrvatska premijerka završit će u Janjevu, u kojem živi oko 300 Hrvata, gdje će se susresti s fra Matom Palićem, janjevačkim Hrvatima, predstavnicima lokalnih vlasti te s glavnim investitorima i predstavnicima hrvatskih tvrtki koje posluju na Kosovu.

(Hina) xur ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙