FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovski mediji o posjetu Jadranke Kosor Prištini

Autor: brad
PRIŠTINA, 24. kolovoza 2011. (Hina) - Svi eletronički i tiskovni mediji na Kosovu pridaju u srijedu veliku medijsku pozornost današnjem posjetu hrvatske premijerke Jadranke Kosor, prvom posjetu jednog hrvatskog premijera nakon proglašenja kosovske neovisnosti.

Kosovska je televizija izravno popratila dolazak, doček i sve razgovore koje je vodila kao i izjave čelnice hrvatske vlade.

Svi prištinski mediji objavljuju kao prvu vijest posjet hrvatske premijerke i prenose njezine riječi da Hrvatska podupire teritorijalni integritet Kosova. U izvješćima se ističe i poziv hrvatskim tvrtkama da investiraju na Kosovu.

Mediji prenose izjavu hrvatske premijerke kako Hrvatska podupire izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel u Beogradu te da je dijalog najbolji put za rješavanje problema. Dodaje se i kako je hrvatska premijerka ponudila pomoć Zagreba u razgovorima na relaciji Kosovo-Srbija.

Prištinski mediji također ističu i riječi premijerke Kosor kako su dvije zemlje učvrstile prijateljstvo i u "borbi protiv tiranina Slobodana Miloševića i velikosrpskih aspiracija". Kosovski radio prenosi i da je hrvatska premijerka pozvala kosovske vlasti da se više angažiraju na poboljšanju položaja hrvatske zajednice na Kosovu te da je dobila jamstva kosovske vlade da će biti pozitivnih pomaka u tom pravcu.

(Hina) xbb ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙