FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Libiji i dalje traju borbe

Autor: sbak
ZAGREB/TRIPOLI, 23. kolovoza 2011. (Hina) - Snage libijske oporbe napale su vojni konvoj koji je krenuo iz Sirte i ubile desetke vojnika lojalnih Muameru Gadafiju, javlja u utorak TV Al arabija ne precizirajući gdje se napad dogodio i je li konvoj pokušavao doći u pomoć Gadafijevim snagama u Tripoliju.

Isti izvor prenosi da se čuju jake eksplozije u blizini Bab al Azazije, utvrđenog kompleksa u kojem se nalazio Gadafi. France prese javlja da se tamo odvijaju borbe a da se u sukobima koristi topništvo i rakete.

Francuska agencija napominje da je kod hotela Rixos, u kojem se nalaze strani novinari, odjeknula snažna eksplozija a da su novinari sišli u podrum hotela. Tripoli nadlijeću zrakoplovi NATO-a a u pojedinim četvrtima vode se borbe, piše AFP.

Al Džazira prenosi da se u libijskom glavnom gradu i dalje puca, a da civilno stanovništvo pomaže oporbenim snagama da uspostave red i opskrbu u Tripoliju.

NATO je povrdio da su snage lojalne Gadafiju ispalile tri rakete zemlja-zemlja tipa Scud iz Sirte, uporišta lojalističkih snaga, prema Misrati koju drže pobunjenici. Glasnogovornica NATO-a Oana Lungescu rekla je da se radi o "neodgovornom postupanju" i da prema preliminarnim podacima nema žrtava ni materijalne štete u raketnim napadima.

U Bengazi je stigao turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu koji će se susresti s predsjednikom Prijelaznog nacionalnog vijeća (NTC) Mustafom Muhamedom Abdul Džalilom. Davutoglu je po dolasku u Bengazi rekao da bi "promjene u Libiji trebale biti pouka svima".

(Hina) xsb ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙