FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saif al-Islam: nisam zarobljen, Gadafi na sigurnom

Autor: ztre
ZAGREB/TRIPOLI, 23. kolovoza 2011. (Hina) - Saif al-Islam, sin libijskog vođe Moamera Gadafija, za kojeg pobunjenici tvrde da je zarobljen, održao je u ponedjeljak kasno navečer u hotelu Rixos u Tripoliju konferenciju za novinare i ustvrdio da je njegov otac na sigurnom, prenose agencije.

"Ovdje sam da bih opovrgnuo glasine", rekao je Saif, komentirajući izvješća da je zarobljen što je čak potvrdio i Međunarodni kazneni sud u Nizozemskoj, prenosi Reuters.

"Ovo je rat tehnologije i elektronike kako bi se uzrokovao kaos i teror u Libiji. Doveli su i naoružane bande morem i cestom", rekao je, reagirajući na SMS poruku poslanu u ponedjeljak pretplatnicima u Teheranu u kojoj se čestita na padu Moamera Gadafija.

Saif je ustvrdio da je Tripoli i dalje u vladinim rukama premda su ga u zadnja 24 sata preplavili pobunjenici i istaknuo da je Moamer Gadafi na sigurnom.

Na pitanje je li njegov otac na sigurnom i dobro, Saif je odgovorio "Naravno.".

"Tripoli je pod našim nadzorom. To bi trebali svi znati. Sve je u redu u Tripoliju", rekao je ranije novinarima ispred Gadafijevog kompleksa Ben al Azizija, prenio je BBC.

Libijski pobunjenici tvrde da nadziru većinu Tripolija, no ne znaju nalazi li se Gadafi u gradu.

Gadafijeve snage drže tek manja područja, uglavnom oko Gadafijeve rezidencije Bab al-Azizije, koju su tijekom noći, kako prenosi Al Džazira, bombardirali zrakoplovi NATO-a.

"Ne mogu zamisliti da sjedište Bab al-Azizija lako padne i mislim da će borba biti žestoka", rekao je glasnogovornik Nacionalnog prijelaznog vijeća (NCT) Abdel Hafiz Goga.

Goga je istaknuo da su pobunjenici postavili kontrolne točke na ulazima u Tripoli i da se iz grada ne može pobjeći.

U audio poruci objavljenoj u nedjelju prije nego što je državna televizija prekinula emitiranje, Gadafi je rekao da će ostati u Tripoliju "do kraja".

Nagađa se ipak da bi mogao potražiti utočište u regiji oko Sirta, odakle potječe, ili u inozemstvu.

Al Džazira je ranije objavila da su Gadafijeve snage pomogle njegovu sinu Muhamedu da pobjegne iz kućnog pritvora.

Po Al Džaziri, u Tripoliju je vjerojatno pronađeno i tijelo drugog Gadafijevog sina, vojnog zapovjednika Hamisa, zajedno s tijelom moćnog čelnika obavještajne zajednice Abdulaha al-Senusija.

(Hina) xzt ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙