FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Regionalna suradnja RBA i Mercatora

Autor: tper
ZAGREB, 23. kolovoza 2011. (Hina) - Raiffeisenbank Austria (RBA) i trgovački lanac Mercator potpisali su ugovor o prihvatu i procesiranju MasterCard, Maestro i Visa kartica na više od 700 POS terminala u Mercatorovim prodajnim mjestima diljem Hrvatske, izvjestili su iz RBA.

Regionalna suradnja obuhvaća i Raiffeisen banku iz BiH koja je također potpisala ugovor kojim se definira suradnja prihvata i procesiranja MasterCard, Maestro i Visa kartica u Mercatorovim prodajnim mjestima u BiH.

Kvalitetno izvedenim projektnim pripremama u prvom dijelu godine, uspješno je realizirano uključivanje svih terminala te je osiguran kontinuitet plaćanja karticama za kupce Mercatora, navodi se u priopćenju.

RBA razvija mrežu POS terminala od 2002. i trenutno ima 20 posto tržišnog udjela, navode iz RBA. U prvih šest mjeseci ove godine RBA bilježi porast prometa putem POS terminala od 15 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

RBA uz prihvat kartica na POS terminalima, prihvaća i plaćanja MasterCard, Visa i Maestro karticama na internetskim prodajnim mjestima te svojim klijentima omogućuje plaćanje kreditnim i debitnim karticama na rate na 4.000 prodajnih mjesta u Hrvatskoj.

Mercator Grupacija time je omogućila platformu za razvoj dodatnih financijskih usluga u Hrvatskoj i regiji, povezujući terminale svojih prodajnih mjesta i u BiH, također s Raiffeisen bankom.

Mercator Grupa iz godine u godine ostvaruje rast svojih prihoda pa je tako na tržištima Jugoistočne Europe (šest tržišta Mercator Grupe izuzev slovenskog) ostvareno 1,054 milijardi eura prihoda, što je u odnosu na 2009. rast od 23,1 posto.

(Hina) pp/xtp ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙