FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za koncesije za četiri brodske linije

Autor: tper
ZAGREB, 22. kolovoza 2011. (Hina) - Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet donijelo je Odluku o namjeri davanja koncesije za obavljanje javnog prijevoza u linijskom pomorskom prometu na četiri državne klasične brodske linije, izvjestili su danas iz Agencije.

Riječ je o linijama Vrgada–Pakoštane–Biograd, Vodice–Prvić–Zlarin–Šibenik, Orebić–Korčula i Šipan–Lopud–Koločep–Dubrovnik.

Tekst natječaja objavljen je na internetskoj stranici Agencije za obalni linijski pomorski promet, a u Narodnim novinama bit će objavljen u srijedu 24. kolovoza, navodi se u priopćenju.

Zadnji je rok za predaju ponuda u Agenciji ponedjeljak 24. listopada u 15 sati bez obzira na način dostave.

Stručna povjerenstva će otvoriti prispjele ponude na sjednici koja će se održati 27. listopada, a odluka o odabiru koncesionara donijet će se u roku 60 dana od isteka roka za dostavu ponuda.

Natječaj za davanje koncesija za klasične brodske linije bio je već raspisan u siječnju ove godine, no kako nijedna od prispjelih ponuda nije zadovoljavala zadane kriterije, Upravno vijeće Agencije prihvatilo je mišljenje stručnih povjerenstava da su ponude neprihvatljive i da natječaj treba poništiti.

Uoči donošenja nove odluke provedena je šira rasprave o budućnosti povezivanja otoka s kopnom, te su neki od zaključaka zastupljeni u novome natječaju.

Ugovori koji budu potpisani temeljem raspisanoga natječaja vrijedit će, sukladno amandmanima na Direktivu Europske unije 3577/92, do 31. prosinca 2016., a nakon toga će se raspisati novi natječaji na kojima će ravnopravno moći sudjelovati svi zainteresirani brodari iz EU, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xtp ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙