FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD poziva libijske pobunjenike da planiraju post-Gadafijevo doba

Autor: dhai
WASHINGTON, 21. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države vide da je ofenziva pobunjenika na Tripoli u tijeku i pozivaju Nacionalno prijelazno vijeće (TNC) da počne planirati za post-Gadafijevo doba u Libiji, priopćio je u u nedjelju američki State Department.

"Jasno je da je ofenziva na Tripoli u tijeku", navodi u priopćenju glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland.

"Mi nastavljamo napore kako bi potakli TNC da zadrži široki pristup svim segmentima libijskog društva i planira post-Gadafijevsku Libiju. Gadafijevi su dani odbrojani. Da je Gadafiju stalo do dobrobiti libijskog naroda, on bi odmah odstupio", istakla je Nuland.

Pukovnik Gadafi, koji dulje od četiri desetljeća vlada Libijom, poručio je u nedjelju u audio poruci na državnoj televiziji da se neće predati i da će ostati u Tripoliju do kraja, te da će poraziti ustanike.

"Mi nećemo napustiti Tripoli i prepustiti ga okupatorima i njihovim agentima. Mi se nećemo predati, i uz Božju milost, izaći ćemo kao pobjednici", poručio je Gadafi.

Arapska televizija Al Jazeera izvješćuje da su u noći s nedjelje na ponedjeljak nastavljene borbe u središnjim i istočnim četvrtima Tripolija, te da se pobunjeničke zastave viju nad nekim zgradama.

Većina stanovnika potražila je utočište u svojim domovima.

Glasnogovornik libijske vlade objavio je da je u borbama u Tripoliju u nedjelju poginulo 1300 ljudi.

(Hina) xdh ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙