FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srb: sukob oko veleposlanika "događaj predizbornog karaktera"

Autor: ivuc
OSIJEK, 19. kolovoza 2011.(Hina) - Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku kako je sukob hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića zbog imenovanja veleposlanika "događaj predizbornog karaktera".

"Ono što je u tome sukobu neprihvatljivo i što treba osuditi jest korištenje državnih pozicija radi stvaranja sukoba i političke promidžbe, što u konačnici šteti ugledu Hrvatske", rekao je Srb.

Govoreći o nedavnom dogovoru vlade i bankara kojim se željelo pomoći korisnicima kredita uz valutnu klauzulu u švicarskim francima, Srb je ustvrdio kako on "praktično nije osigurao ništa" te da cijeli slučaj otvara pitanje kako će funkcionirati Hrvatska kada uđe u Europsku uniju.

Na konferenciji za novinare Srb je rekao kako dogovor koji stupa na snagu tek nakon listopada, kada korisnici kredita od banaka zatraže primjenu tog dogovora, te da razlika između stvarnoga i fiksiranog tečaja franka od 5,8 kuna, "postaje novi kredit".

Cijeli slučaj s naglim rastom vrijednosti švicarskoga franka otvara pitanje kako će Hrvatska funkcionirati u Europskoj uniji ako ovakvi događaji izazivaju toliko problema, rekao je Srb ocjenjujući da Hrvatska u europskoj zajednici "uopće neće moći utjecati na politiku razvoja vlastitoga gospodarstva".

Srb je ustvrdio kako se u predizborno vrijeme u Hrvatskoj podižu optužnice protiv vrha tzv. JNA i političkog vrha Miloševićeve Srbije, što, kako drži, potvrđuje i nedavno podizanje optužnice protiv zapovjednika logora Manjače.

To su optužnice koje nikada ne završe procesom ni osuđujućim presudama, pa pitam je li i optužnica protiv zapovjednika Manjače 20 godina nakon formiranja toga logora rezultat nerada DORH-a ili stvaranje dojma u vrijeme prije izbora kako država kažnjava odgovorne za zločine u Domovinskom ratu.

Upitao je i što je s procesima protiv generala bivše JNA Veljka Kadijevića i Blagoja Adžića te ocijenio da će vjerovatno biti još takvih optužnica koje "imaju isključivo promidžbeni karakter, bez stvarnih namjera kažnjavanja počinitelja". Ustvrdio je kako "u ovoj situaciji jedino mogu odahnuti hrvatski branitelji" jer je uvjeren da će do izbora na njih biti smanjen pritisak.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙