FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Večeras u Vinkovcima počinje 4. festival mladih "Cib-art 2011"

Autor: gvin
VINKOVCI, 19. kolovoza 2011. (Hina) - U organizaciji vinkovačke Udruge za promicanje kvalitete življenja i poticanje na umjetničko stvaralaštvo mladih Cib-art večeras u Vinkovcima počinje 4. festival mladih tijekom kojega će do 26. kolovoza biti održan niz glazbenih i drugih kulturnih manifestacija.

Festival mladih Cib-art 2011. počinje večeras u Galeriji "Mareja" gdje će u 19 sati u prostoru povijesne, zaštićene crkve biti otvorena skupna izložba fotografija te likovnih i kiparskih radova vinkovačkih autora i njihovih gostiju.

Program se nastavlja u 20 sati na pomoćnom terenu vinkovačkog nogometnog prvoligaša "Cibalije" rock-koncertom "Grmljavina u Vinkovcima" (GRUV) na kojem nastupaju vinkovačke rock-snage predvođene Septicom te grupama The Karambol, Brka/Skroz na skroz, Neću žvake, oću kusur i Nabisi.

Sutra navečer će na istome mjestu u sklopu "GRUV-a" nastupiti popularni riječki sastav Let 3, zagrebački Hemendex kao i domaće rock-grupe Punčke i Nabisi.

Za nedjelju 21. kolovoza, doznaje se od direktora Cib-arta Gorana Ferbežara, u središnjem gradskom parku bit će postavljena izložba likovnih radova nastalih na prošlogodišnjim radionicama Cib-arta, u vrtu restorana "Raffaello" održat će se večer poezije da bi nedjeljni dio Festivala mladih začinio u pješačkoj zoni u Vinkovcima nastup zagrebačke Udruge Capoeira Amazonas koja će predstaviti brazilsku borilačku vještinu capoeiru.

Od 22. do 26. kolovoza na pontonu Kajak-kanu kluba Vinkovci održat će se četiri radionice i to s područja slikarstva, kiparstva, fotografije te animacije i videa.

"U programu će sudjelovati stotinjak mladih iz Vinkovaca i drugih dijelova Hrvatske, a očekujemo da će svaki od najavljenih programa pobuditi interes kako mladih tako i drugih građana Vinkovaca", rekao je za Hinu direktor Cib-arta Goran Ferbežar.

(Hina) xgvin ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙