FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: počeo Terraneo festival

Autor: nles
ŠIBENIK, 9. kolovoza 2011. (Hina) - Nastupom mlade zagrebačke rock-grupe Ruiz počeo je danas dugo iščekivani šibenski festival Terraneo na kojem će tijekom pet dana na tri pozornice i dva hangara nastupiti više od 120 izvođača iz Hrvatske i inozemstva.

Desetak tisuća posjetitelja, koji su se već jučer počeli okupljati u festivalskom kampu, oduševljeno je dočekalo otvaranje tog glazbeno-ekološkog festivala koji se održava na prostorima bivše šibenske vojarne Bribirskih knezova.Ta je napuštena vojarna za ovu priliku postala atratkivno i šareno mjesto okupljanja mladih iz cijele Europe željnih vrhunskih svjetskih i domaćih indie-rock bendova.

Prvog dana još nastupaju Repetitor, Chad VanGaalen, Wovenhand i Destroyer, a vrhunac večeri predviđen je za britanskog folk-punk trubadura Franka Turnere, englesku synth-pop duo La Roux, afričku atrakciju Konono No. 1 i regionalne zvijezde Dubioza kolektiv.

Do subote kad završava festival pred posjetiteljima je još mnogo atrakcija - najveće zvijezde su američki The National kojima je ovo četvrti nastup u Hrvatskoj te američka soul funk pjevačica Janelle Monae čije frenetične žive nastupe uspoređuju čak s legendarnim Jamesom Brownom, kao i legende brtianskog post punka The Fall.

Terraneo nudi bogat ekološki program koji se svakodnevno održava u hotelskom naselju Solarisu, a sastoji se od 30-ak radionica, predavanja i projekcija.

(Hina) xln ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙