FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Šibeniku sutra počinje veliki rock festival Terraneo

Autor: nles
ZAGREB, 8. kolovoza 2011. (Hina) - U Šibeniku sutra počinje prvi Terraneo, jedan od najvećih ovogodišnjih indie-rock festivala u ovom dijelu Mediterana.

U pet dana, na tri pozornice namijenjene nastupima bendova uživo i u dva DJ hangara za elektronsku glazbu, nastupit će oko 120 izvođača iz Hrvatske i inozemstva.

Glavni program bit će od 9. do 11. kolovoza kada će na pozornicama "Terra", "Aqua" i "Aero" nastupiti brojna imena iz samog vrha svjetske nezavisne pop-rock scene.

Najveće zvijezde festivala su američka indie rock grupa The National, engleski synth-pop duo La Roux, američka soul-funk pjevačica Janelle Monae, kanadski electro-duo Crystal Castles, danska garage-rock grupa The Raveonettes, francuski sastav Nouvelle Vague, mančesterski post-punk bend The Fall, škotska post-rock grupa Mogwai. Pridružit će im se i mnoge poznate grupe iz Hrvatske i regije, poput Bambi Molestersa, Overflowa, Stillnessa, Dubioze kolektiva i Repetitora.

Terraneo također nudi bogat ekološki program koji će se održavati u hotelskom naselju Solarisu, a sastoji se od 30-ak radionica, predavanja i projekcija. Programi su besplatni, a polaznici mogu donirati novčane priloge za oporavak morskih kornjača.

Uz brojne kreativne radionice i sportsko-rekreativna događanja, posjetitelji mogu iznajmiti bicikle, a organizatori su pripremili mogućnost obilazaka nacionalnih parkova Krka i Kornati.

Na Terraneu, koji je britanski list Telegraph uvrstio među najbolje ovoljetne festivale u Europi, očekuje se po danu desetak tisuća posjetitelja, najviše iz Hrvatske i regije - Makedonije, Srbije, BiH, Slovenije i Crne Gore, ali i Austrije, Njemačke, Skandinavije i Velike Britanije.

Glazbeno-ekološki festival Terraneo kruna je višegodišnjeg rada zagrebačkog koncertnog promotora Mate Škugora koji je, nakon organiziranja više stotina malih klupskih koncerata alternativnih bendova, ovim velikim festivalom odlučio u rodnom gradu Šibeniku poboljšati koncertnu i turističku ponudu.

Njegovu ideju u potpunosti su podržale šibenske gradske vlasti koje su mu, uz ostalo, ustupile nekadašnju vojarnu Bribirski knezovi na čijoj će se lokaciji održati festival.

(Hina) xln yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙