FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: tdel
ZAGREB, 16. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

VODNJAN

Premijerka Jadranka Kosor danas je u Vodnjanu, odgovarajući na pitanja novinara o imenovanju veleposlanika, ponovila kako će već danas po povratku u Zagreb uputiti pismo predsjedniku Republike Ivi Josipoviću te kako očekuje sastanak na kojemu će se odlučiti o tome. "Već danas po povratku u Zagreb potpisat ću pismo, koje je već napisano i uputiti ga predsjedniku Republike dr. Ivi Josipoviću, kako bi riješili taj slučaj, kojeg ja i neću nazvati slučajem, a kako bi zaista na dobrobit sviju nas zaključili ovaj posao oko kojeg moraju razgovarati Vlada, premijerka i predsjednik države koji sukreiraju vansjku politiku“, kazala je Kosor. Ponovila je kako je Vlada prijedlog s imenima novih veleposlanika predsjedniku poslala prije više od mjesec dana, „i očekujemo odgovor, očekujemo sastanak na kojem ćemo ići od imena do imena, od zemlje do zemlje i odlučiti se za ljude koji profesionalno rade svoj posao, koji na najbolji mogući način mogu zastupati interese Republike Hrvatske“. Kazala je i kako je stoga krajnje neodgovorno, bez obzira tko je to pustio u javnost, to što se danas u nekim dnevnim novinama špekulira o nekim imenima veleposlanika. Jadranka Kosor najavila je i kako će se s predstavnicima banaka ovog tjedna ponovno sastati zbog problema švicarskog franka. „I vjerujem da ćemo i taj problem riješiti“, rekla je.

VODNJAN

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je u Vodnjanu predsjedala konstituirajućujom sjednicom Povjerenstva za raspisivanje međunarodnog natječja za projekt Brijuni rivijera na kojoj su, kako je rekla nakon sjednice, usaglašena stajališta oko dokumenata ključnih za projekt i raspisivanje natječja. „Sjednica povjerenstva je bila vrlo konstruktivna i iznimno sam njome zadovoljna“, izjavila je nakon sjednice premijerka Kosor. „Dogovorili smo se da ćemo se ponovno naći za 14 dana, kako bi sve učinili da se međunarodni natječaj za Brijuni rivijeru raspiše do 15. rujna“. Prema njezinim riječima, na sjedinici povjerenstva razgovralo se o cijelom projektu koji je, kako je istaknula, važan ne samo za Istarsku županiju, već i za cijelu Hrvatsku. Zadovoljstvo je izrazio je i istarski župan Ivan Jakovčić, kazavši kako sjednicu doživljava kao operativni korak u realizaciji čitavog projekta Brijuni rivijera. „Još smo jednom utvrdili tri lokalcije i vjerujem da ćemo do sredine rujna raspisati međunarodni natječaj, što će biti velika poruka međunarodnim investitorima da je Hrvatska spremna prihvatiti nove ulagače“, kazao je Jakovčić. Prema njegovim riječima i ovim se projektom želi riješiti nezaposlenost u Hrvatskoj, a pogotovo u Puli.

ZAGREB

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda sutra će odlučiti hoće li bivšeg premijera Ivu Sanadera pustiti da se u nastavku antikorupcijske istrage brani sa slobode ili će mu produljiti istražni zatvor u kojem se nalazi od izručenja Hrvatskoj 18. srpnja. Ročište na kojem mora prisustvovati i osumnjičenik održat će se u zatvoru u Remetincu s početkom u 9,30 sati, potvrdio je Hini sudac istrage Krešimir Devčić. Odluku će donijeti nakon što sasluša argumente obrane koja smatra da se Sanader treba braniti sa slobode i USKOK-a koji bivšeg premijera, osumnjičenog u nizu korupcijskih afera, "iza rešetaka" želi zadržati još najmanje dva mjeseca. Istražni zatvor bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a određen je još u prosincu prošle godine kad je USKOK protiv njega pokrenuo istragu zbog sumnje da se s ostalim osumnjičenicima u slučaju Fimi medije udružio te zlouporabio premijerski položaj i ovlasti.

ŠIBENIK

Nakon četverosatne potrage policija je oko 14 sati u moru u blizini Primoštena pronašla mrtve muškarca i ženu koji su u pomorskoj nesreći pokraj otočića Maslinovika pali u more, doznaje se od šibensko-kninske Policijske uprave. Nesreća se dogodila oko 12 sati, a u njoj su sudjelovali gliser i jedrilica koja je plovila pod talijanskom zastavom i s koje su u sudaru dvije osobe pale u more. Odmah nakon dojave o nesreći na teren su izašle sve raspoložive policijske snage te ronioci koji su pretraživali podmorje. Glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor izvijestila je da policija još istražuje uzroke nesreće te da će o svemu izvijestiti medije kad istraga završi.

ZAGREB

Na prvom Opuzen film festival, koji će od 20. do 27. kolovoza održati u tom gradu, bit će prikazano 77 dugometražnih i kratkometražnih domaćih i stranih filmova, među kojima je i nekoliko nagrađenih filmova na festivalu u Cannesu. Uz iznimna strana filmska ostvarenja, koja nisu dio visokobudžetne produkcije ali su osvojili brojne nagrade na međunarodnim festivalima, publika će vidjeti i 11 hrvatskih filmskih ostvarenja, navode u priopćenju organizatori koji naglašavaju da su festival organizirali nezadovoljni i ogorčeni činjenicom da u gradu odumire filmska kultura a da do najbližeg kina moraju ići čak i 70 kilometara. Među brojnim naslovima, organizator izdvaja film "Četiri lica", dobitnika posebne nagrade žirija na Canneskom filmskom festivalu 2010. i nagrade kritike na Motovun Film Festivalu te "Provjerenu kopiju", film za koji je Juliette Binoche nagrađena za najbolju glumicu na posljednjem Canneskom festivalu. Tu je i "Čovjek koji vrišti", dobitnik nagrade žirija na Canneskom filmskom festivalu 2010.

(Hina) xtdel yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙