FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski stradalnici: krivotvori se istina o ratu u BiH

Autor: slek
MOSTAR, 13. kolovoza 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatske udruge logoraša domovinskog rata u BiH Mirko Zelenika izjavio je u subotu da pravosudne institucije te bošnjački predstavnici u vlasti u Federaciji BiH diskriminiraju Hrvate i krivotvore istinu o proteklome ratu negirajući postojanje logora u kojima su bili zlostavljani i ubijani bosanskohercegovački Hrvati.

"Haaški sud je svu dokumentaciju prebacio Tužiteljstvu BiH koje ništa nije uradilo na ovim predmetima o zločinima na Hrvatima. Oni se ponašaju kao zaštitnici zločina i teorije da Armija BiH nije imala logore nego zatvore. To nije istina", rekao je Zelenika na konferenciji za novinare u Mostaru povodom 16 godina utemeljenja udruge hrvatskih logoraša u BiH.

Pri tome je kritizirao federalno ministarstvo branitelja kojemu je na čelu ministar Zukan Helez. Optužio ga je za krivotvorenje istine o postojanju logora bošnjačke Armije BiH za Hrvate.

On je od hrvatskih zastupnika u državnom i federalnom parlamentu zatražio da pokrenu pitanje procesuiranja zločina u logorima Armije BiH.

Zelenika je prozvao i ministra Heleza jer je u njegovom ministarstvu savjetnik Besim Hodžić koji je tijekom rata bio zapovjednik logora Gimnazija u Bugojnu u kojemu su bili zatočeni zarobljeni hrvatski civili i vojnici.

"Takvi ljudi ne mogu danas biti na dužnostima koje obavljaju i mi tražimo njihovu hitnu smjenu", rekao je Zelenika.

Hrvatski logoraši iz BiH pozvali su hrvatske političare da prekinu svoju šutnju i stanu u obranu istine o Domovinskom ratu i stradanju Hrvata.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙